29 / 03 / 2024

Albayrak Holding yeni yatırım arayışında!

Albayrak Holding yeni yatırım arayışında!

Türkiye'nin en köklü gruplarından biri olan Albayrak Holding, 2017'de de uluslararası ticari ortaklık, yatırım ve projeler için çalışıyor.




Türkiye'nin en köklü gruplarından biri olan Albayrak Holding, 2017'de de uluslararası ticari ortaklık, yatırım ve projeler için çalışıyor. Türkiye, Ön Asya, Afrika ve Körfez ülkelerinde hizmetler ve inşaat sektörlerinde yeni proje arayışı sürüyor. Albayrak Holding CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat; Albayrak Holding'in mevcut durumunu, yatırım hedeflerini, faaliyet alanlarını ve 2017 gelecek planlarım Yeni Şafak Vizyon eki için anlattı. 


TERÖRE RAĞMEN MAKRO EKONOMİK DENGELER İYİ 

Ömer Bolat, "Finans bağlantılarının kesilmesi çabalan ile beraber, bölücü terörün ve DAEŞ'in artan bombalı eylemleri sonucunda, özellikle Kasım-Aralık aylarında ekonomide dalgalanmalar yaşandı. Buna rağmen, 2016 yılında ekonomimizin makro ekonomik dinamikleri dengeli ve olumlu bir seyir izlemiştir. Bu yaşadığımız iç ve dış kaynaklı sarsıntılar, daha çok hane halkı dediğimiz özel kesimin, tüketim ve talep eğilimim ve yatırımlarım üçüncü çeyrekte mücadele kesintisiz devam edecektir. Devlet ve millet bu konuda birlikte hareket etmektedir" değerlendirmesinde bulundu. 



YATIRIM ARAYIŞIMIZ VAR 

Grubun sanayi şirketi TÜMOSAN'm halka açık bir iştirak olarak büyümeye devam ettiğini anlatan Bolat, "Albayrak Holding olarak, Türkiye, Ön Asya, Afrika ve Körfez ülkelerinde inşaat ve hizmet sektörlerinde 

yeni projeler için arayışımız sürüyor. Holding olarak hedefimiz, ülkemizin ve halkımızın kalkınmasında, daha fazla yatırım yapmak, daha fazla üretim ve istihdam sağlamaktır. 2017 yılında da bu hedefler doğrultusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir" dedi. 



YAPI GRUBUMUZ BUYUK İSLER YAPIYOR 

Albayrak Holding CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat, şirketin faaliyet gösterdiği sektörleri ise şöyle anlattı: "Birinci faaliyet alanımız inşaat sektörü: Bugüne kadar İstanbul Taksim - 4.Levent ve Kartal - Kaynarca Metroları dahil, büyük hastaneler, altyapı projeleri, sosyal konutlar, rezidanslar, AVM'ler, fabrikalar gibi alanlarda yüzlerce projeyi başarı ile tamamladık. Halen Kocaeli Stadyumu, hastane inşası gibi dev projeler de devam ediyor. İlkbaharda açılışı yapılacak. Projesini eski Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak'ın yaptığı ve sadece kaya dolgu işlemlerini Albayrak Holding olarak üstlendiğimiz Trabzonspor Akyazı stadı ise 20l6'nın son günlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı." 


İSO İLK 500'DEYİZ 

Grubun ikinci büyük çalışma alanın sanayi olduğunu vurgulayan CEO Ömer Bolat, şu bilgileri verdi: "Bu alanda traktör pazarında Türkiye'nin ikinci büyük pazar payına sahip üreticisiyiz. Halka açık bir şirket olan TÜMOSAN markası ile yılda 7.550 adet (2016 yılı) üretim ve satış hacmine, % 11 pazar payına sahip bir sanayi tesisimiz bulunuyor. Yılda 75 bin adet dizel motor üretimi ve yılda 45 bin adet traktör üretim kapasitesine sahibiz. Üretim yeri Konya ilimizde olan TÜMOSAN, İSO-500 büyük firma (2015) listesinde Türkiye'nin 254. büyük işletmesidir. TÜMOSAN, Türkiye'nin milli ve yerli tank projesi olan ALTAY tankının motor ve şanzıman geliştirme ihalesini kazanmıştır. Çalışmalar devam etmektedir." 

Grubun Konya Ereğli'de iplik, kumaş ve konfeksiyon üniteleri olan entegre tekstil üretim fabrikasının faaliyetleri hakkında da bilgi veren Bolat, "Askeri, polis üniformaları, parka, kaban gibi ürünlerin üretimi yapılmaktadır. Son olarak Balıkesir Kağıt Fabrikamız kurulma aşamasındadır. 2016 yılında fabrikamızın inşaatı tamamlandı, makine parkı monte edildi. Enerji tesisi yatırımı ise şu an devam ediyor. En son teknoloji ile günde 500 ton, yılda 180 bin ton kağıt üretimi inşallah en geç 2018 yılı başında başlayacaktır" dedi. 



Yeni Şafak



Geri Dön