27 / 04 / 2024

Altın düştü diye sevinenlere kötü haber! Gram altının 1.060 lira olacağını açıkladı!

Altın düştü diye sevinenlere kötü haber! Gram altının 1.060 lira olacağını açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının büyük bir düşüş yaşadığı bu günlerde çok kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş piyasalardaki son gelişmeleri tek tek yorumladı. Altının son zamanların en düşük seviyesine inmesinin ardından, elinde nakit ya da altın olan yatırımcılar, şu an için ne yapacağını bilemiyor. Memiş, dünya piyasalarında son zamanlarda yaşanan gelişmeleri konuştu ve ekim ayı öngörüsünü paylaştı. Memiş’e göre de dünya düzeninde sistematik şekilde değişimler olacağı için bu süreç çok serbest olmayacak.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Son 2,5 senenin en düşük seviyesini gören altın fiyatları yükselmeye başladı. FED’in yapmış olduğu açıklamaların piyasalar üzerindeki sarsıntısı sürerken, gram altın 963 TL seviyesine kadar düşüş yaşadı.

Fakat bir anda yükselişe geçen altın tüm tahminleri alt üst etmiş oldu. 30 Eylül günü hız ile yükselen gram altın 1.000 lira seviyelerine yaklaştı ve 996 TL’den işlem görmeye devam etmekte.

ALTIN UZMANINDAN SON YORUM

Altın uzmanı olarak tanınmış olan İslam Memiş ise, yatırım aracı şeklinde altının son durumunu değerlendirme altına aldı. Altının ons fiyatında dip seviyelerin oluştuğunu dile getiren Memiş; Altından bir sonraki atakları 1020 lira, 1040 lira ve 1060 lira olarak göreceğiz. 1.000 TL’nin altındaki sarkmalar kalıcı değil" öngörüsünde bulundu.

EURO UCUZ KALIYOR

Yatırım tavsiyesinde bulunmadığını ifade eden Memiş, dolara yatırım yapmaktan uzak durduğunu açıkladı. Memiş; "Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden sebepli tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum. Doların karşısındaki olan diğer enstrümanlar daha avantajlı durumda. Euro doların altında kaldı. Euro dolara karşı ucuz kalmaya ise devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacak isem bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta yarar var” açıklamalarını yaptı.

 Altın düştü diye sevinenlere kötü haber! Gram altının 1.060 lira olacağını açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön