29 / 03 / 2024

Altın fiyatları düştükçe düştü: Bu seviyeden sonra fiyatlar patlayabilir uyarısı

Altın fiyatları düştükçe düştü: Bu seviyeden sonra fiyatlar patlayabilir uyarısı

Altın fiyatları son 3 ayda güçlü merkez bankalarının etkin faiz artırımı politikaları yüzünden beklenen performansını göstermekten uzak kaldı. Piyasalarda savaşın etkisiyle beliren jeopolitik riskler yatırımcının altına olan yönelimini yeniden sağlayabilir beklentisi mevcut. İşte ayrıntılar..



1850 DOLARA DOĞRU HIZLANACAK

Altının yönüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tacirler Yatırım uzmanları risklere rağmen altın talebinin güçlü kalabileceğini vurguladı. Uzmanlar, “ABD ve AB merkez bankalarından gelen ek para sıkılaştırma adımlarının piyasalardaki resesyon endişelerini gündemde tutmaya devam edebileceğini ve bu çerçevede güvenli liman altının güçlü kalmayı sürdürebilir. Bu piyasa dinamiği içerisinde de ons altında oluşabilecek geri çekilmelerin kısa vadeli düzeltme olarak sınırlı kalması öngörülüyor” tespitlerine yer verildi.

DailyFX’te döviz stratejisti Ilya Spivak, altında 1780-1790 doların orta vadede kritik bir destek seviyesi olduğunu belirtti. Altında kısa vadeli görünüm açısından kısa vadeli direnç konumunda yer alan ve bugün itibariyle 1835 dolar seviyesinden geçen 20 günlük ortalama takip edilecek. Ons altının bu seviyeyi aşması durumunda yükselişin yeniden 1850 dolar seviyesine doğru hızlanacağı düşünülüyor. Altında bu seviyenin aşılamaması durumunda kısa vadede 1800 – 1835 dolar bandında bir seyir bekleniyor. 1800 dolar öncesinde 1815 dolar ve 1805 dolar destekleri yer alırken, 1835 dolar öncesinde ise 1830 dolar seviyesi direnç konumunda hesaplanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön