25 / 04 / 2024

Altın fiyatları krizle artacak! Alman Deutsche Bank fiyat beklentisini açıkladı

Altın fiyatları krizle artacak! Alman Deutsche Bank fiyat beklentisini açıkladı

Altın fiyatları FED'in faiz artırım kararlarının gölgesinde artmaya devam ediyor. Bankadan gelen açıklamalar faiz artırımına devam edileceğini gösterse de altının küresel krizin etkisiyle fiyatının artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Alman Deutsche Bank altında son fiyat beklentisini açıkladı



Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.839,60 dolardan işlem görüyor. 

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 0,20 kazanımla 1 milyon 27 bin 600 liradan tamamladı.

Merkez Bankası 23 Haziran Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Piyasada Merkez Bankası'nın faizleri artırmayıp sabit bırakacağı yüzde 14 seviyesini koruyacağı beklentisi hakim.

ABD Merkez Bankasının faiz kararından sonra altının onsu 1815 doları destek 1875 doları ise direnç noktası olarak belirledi.

Türkiye'de altının onsu günü 1833 dolardan kapattı. Gram altın 1032 lira, çeyrek altın 1687 lira yarım altın 3316 tam altın ise 6 bin 725 liradan işlem görüyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön