25 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında ilk tepki! ABD'deki o veriler açıklandı!

Altın fiyatlarında ilk tepki! ABD'deki o veriler açıklandı!

2022'de altın fiyatlarında dalgalı bir seyir kaydedilirken, ABD'de tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin açıklanmasıyla altın fiyatları yeniden hareketlendi. Peki altın fiyatları ABD verilerinden sonra nasıl bir tepki gösterdi? Altın fiyatlarını gelecek süreçte neler bekliyor?



Kritik veriler öncesi 1788 dolar seviyesinde olan Ons Altın fiyatı, daha sonrasında dalgalandı. Altının ons fiyatı, ilk tepki olarak, 1.796 dolara kadar artarak gün içi zirvesine ulaşırken; sonrasında 1782 dolara kadar düşerken gün içi en düşük seviyesine ulaştı. Ons altın saat 17:50 itibarıyla ise yüzde 0.22 oranında artışla 1792 dolar seviyesinde gerçekleşti.

Piyasalarda oldukça kritik olan bu iki veri, Fed'in faiz artırım takviminin zamanlamasının kesinleşmesi açısından da belirleyici özellikte.

Altın fiyatlarında ilk tepki! ABD deki o veriler açıklandı!

FED TUTANAKLARDA SÜRPRİZ YAPMIŞTI 

Hürriyet'in aktardığına göre; yeni yıla 1828 dolar civarından başlayan altının ons fiyatı, önceki gün ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 14-15 Aralık'ta gerçekleştirilen son toplantısına ilişkin yayımlanan tutanakların ardından hızla düştü; Fed'in açıklamaları piyasalar tarafından sürpriz olurken, oldukça 'şahin' şeklinde nitelendirilmişti. 

Fed'in tutanaklarda paylaştığı mesajlarda, ilk faiz artırımının Mart'ta yapılma olasılığı yükselirken, Fed bilançosunda küçültmeye başlanabileceğine ilişkin açıklamalar ön planda oldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön