25 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında ilk tepki! ABD'deki o veriler açıklandı!

Altın fiyatlarında ilk tepki! ABD'deki o veriler açıklandı!

2022'de altın fiyatlarında dalgalı bir seyir kaydedilirken, ABD'de tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin açıklanmasıyla altın fiyatları yeniden hareketlendi. Peki altın fiyatları ABD verilerinden sonra nasıl bir tepki gösterdi? Altın fiyatlarını gelecek süreçte neler bekliyor?



ONURCAN BAL: ONS ALTINDA SATIŞ BASKISI SÜREBİLİR 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Onurcan Bal, şunları söyledi:

"Aralık ayının ikinci yarısında toparlanma çabasının etkili olduğu ve son aylarda olduğu gibi 1800 dolar üzerinde tutunma çabasının izlendiği ons altında yeni yılın ilk haftasında ise dalgalı bir görünüm etkili oluyor.

Haftanın ilk bölümünde toparlanma çabasını sürdüren ons altında çarşamba günü ABD'de açıklanan FPOMC tutanakları sonrasında satış baskısının artış kaydettiği görülüyor.

FOMC tutanaklarında Omikron varyantının ekonominin toparlanma patikasını değiştirmeyeceği değerlendirilirken, devam eden arz sıkıntıları ve hedeflerin üzerinde seyreden enflasyona bağlı olarak faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği kaydedildi.

Tutanakta yer alan sıkı para politikası mesajları sonrasında erken sıkılaşma endişeleri artış kaydederken, ons altın üzerinde satış baskısının artış kaydettiği görüldü.ABD cephesinde enflasyon ve istihdam verileri başta olmak üzere ekonomik veri akışları ve Fed'in izleyeceği yol haritası ons altının seyri üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir.

Enflasyondaki yükseliş ve istihdam piyasasındaki iyileşmeye bağlı olarak Fed'in faiz artırımlarını gündeme alması ilerleyen süreçte ons altın üzerinde aşağı yönlü risk unsurları olarak izlenecektir."

Altın fiyatlarında ilk tepki! ABD deki o veriler açıklandı!

BU SEVİYELER TAKİP EDİLMELİ 

200 günlük üssel ortalaması (1798 dolar) altında işlem gören ons altında tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının ardından satış baskısının sürmesi durumunda 1775 – 1760 dolar ve 500 günlük üssel ortalama (1746 dolar) destek olarak izlenebilir.

Ağustos ve Ekim'de destek olarak çalışan ve tepki alımlarının geldiği 500 günlük üssel ortalamanın kırılması durumunda ons altında satışların hızlandığı gözlenebilir. Bu durumda 1700 dolar ve devamında 1650 dolar seviyeleri gündeme gelebilir.

Tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılayamaması durumunda ons altında artışların etkili olması halinde ilk olarak 200 günlük ortalama (1798 dolar) üzerinde kapanışların yaşanması önem arzediyor. 

200 günlük ortalama üzerindeki tutunmalarda 1810 - 1830 – 1850 dolar ve Kasım'da test edilen 1877 dolar seviyeleri sırasıyla direnç şeklinde takip edilmekte. 1850 dolar üzerinde tutunmaların gerçekleşmesi 1900 dolarlı seviyeleri gündeme getirebilir. Ons altında son aylarda belirli bant aralıklarında bir seyir kaydedilirken, gram altın fiyatları üzerinde kur cephesinde yaşanan seyir belirleyici oluyor.Son aylarda kurlarda kaydedilen fiyat hareketlerine bağlı şekilde, gram altında da volatil bir seyir etkili oluyor.

Gelecek süreçte kur cephesindeki gelişmeler gram altın fiyatları üzerinde etkisini devam ettirecek olup, yüksek seyredebilen volatiliteye karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekiyor.

Altın fiyatları atağa geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön