16 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında şahin Fed baskısı

Altın fiyatlarında şahin Fed baskısı

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta beklentilerden yüksek gelen tarım dışı istihdam verilerinden sonra Fed'in şahin faiz artışlarına devam edebileceği endişeleriyle 1700 doların altına düşerken bu hafta Asya piyasalarına da düşüşle başladı.



Altın fiyatları, geçtiğimiz hafta 1700 doların altına gerilemesinden sonra güçlü gelen ABD tarım dışı istihdam verilerinnden sonra Fed’in agresif faiz artışlarına devam edeceğine dair endişelerin yoğunlaşmasıyla Asya’da düşüşüne devam etti.

Yatırımcılar tarafından en güvenli lşman olarak görülen altın geçtiğimiz hafta Temmuz ayından bu yana en büyük haftalık yükselişini kaydetmişti.

Altın, işsizlik maaş başvurularını gösteren ABD verileri sonrası güvenli varlıklara talebin azalmasından önce daha büyük bir haftalık yükseliş hazırlığı içindeydi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön