29 / 03 / 2024

Altındaki rekor beklentisi fiyatları düşürdü! 300 bin liraydı 7 bine indi

Altındaki rekor beklentisi fiyatları düşürdü! 300 bin liraydı 7 bine indi

Altın fiyatları bu hafta açıklanacak verilerin ardından yeni rekorlar kırmaya hazırlanıyor. Uzmanlar psikoljik sınırın aşılmasıyla gram altında yeni rekorların geleceğine vurgu yapıyor. Peki altın bu kadar pahalılanınca vatandaş ne yapacak? İşte detaylar...



ABD'de geçen hafta açıklanan iş gücü istatistiklerinin beklentileri aşmasının ardından bu hafta cuma günü ülkede enflasyon rakamları açıklanacak. Ondan önce de faiz artırım silahını kuşanan Avrupa Merkez Bankası'nın Perşembe yapacağı toplantı tüm piyasaların yakından takip ettiği ikinci başlık olacak.

Gram altın fiyatı dolar/TL kurunun yeni haftaya da rekorla başlamasıyla yükseldi. "Gram altında bin TL (1000 TL) rakamı aşılabilir" beklentisi oluştu. Eğer kritik seviye olan bu sınır aşılırsa altında rekor üstüne rekor bekleniyor.

Altın piyasasında değerli madenin kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,50 azalışla 988 bin 500 liraya geriledi.

Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.844,10 dolardan işlem gördü.

Piyasada gram altın 992 lira, çeyrek altın bin 603 lira, Cumhuriyet altını ise 6 bin 462 liradan satılıyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön