20 / 04 / 2024

Altını da gümüşü de doları da solladı! 1 yılda yüzde 434 kazandırdı!

Altını da gümüşü de doları da solladı! 1 yılda yüzde 434 kazandırdı!

Dolar, gümüş ve altının aksine son 1 yılda en çok kazandıran yüzde 434 ile 'geleceğin petrolü' olarak adlandırılan lityum oldu.



Dolar, euro ve altın gibi yatırım araçlarına yönelen vatandaşlar, lütyumdaki inanılmaz artış ile büyük bir şaşkınlığa uğradı.

Verilere göre; lityum metalinin bir senelik kar oranı altını ve gümüşü geride bıraktı.

'Geleceğin petrolü' olarak ifade edilen lityum, emtia yatırımcısına yıllık yüzde 434 oranında getiri kazandırdı.

Lityomun ton fiyatının, en çok işlemin görüldüğü Çin'in Şangay borsasında 475 bin 500 yuandan (yaklaşık 70 bin 730 dolar) alıcı bulduğu bildirildi.

Altını da gümüşü de doları da solladı! 1 yılda yüzde 434 kazandırdı!

Lityumun ardından en güçlü getiri yüzde 108 ile titanyumdan elde edilirken, altın ve gümüş yatırımcılarını üzdü.

Trading Economic verilerine göre altının ons fiyatı 1.706 dolara kadar gerileyerek son bir yılda yüzde 5.75 düşüş sergilerken, 18 dolar seviyelerine gerileyen ons gümüş fiyatı geçen yıla göre yüzde 27.16 düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön