26 / 04 / 2024

Altını da gümüşü de doları da solladı! 1 yılda yüzde 434 kazandırdı!

Altını da gümüşü de doları da solladı! 1 yılda yüzde 434 kazandırdı!

Dolar, gümüş ve altının aksine son 1 yılda en çok kazandıran yüzde 434 ile 'geleceğin petrolü' olarak adlandırılan lityum oldu.



Değerli metallerdeki düşüşte dolar endeksinin son 20 yılın zirvesine çıkması etkili olurken, yükselen faiz oranları altın ve gümüşe olan iştahı azaltıyor. Bakır son bir yılda yüzde 25.3 düşüş gösterirken, platin ise yüzde 22.8 düştü. Çelikte yıllık düşüş 27.9'u, demir cevherinde ise yüzde 54.8'i buldu.

Özellikle sera gazı emisyonunun azaltılmasına yönelik son yıllarda dünya çapında artan hassasiyet sonucu daha temiz enerji kaynaklarının ve elektrikli araçların öneminin artması lityuma olan talepte önemli bir artış yaşanmasına sebep oluyor.

SELÇUK GEÇER DOLAR İÇİN FİYAT VERDİ

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise doların gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Peki, dolar nereye gider? Kısa vadede 17.80, 18, 18-20 seviyelerini görürüz. Sonra maksimum 1-2 ay içinde 21-22 lira seviyelerini görürüz Eylül itibariyle. Sonrasında Aralık ayına kadar 30 liranın üzerine çıkmış bir dolar kuru göreceğiz gibi."

Editörün Notu: Bu haber 17 Temmuz 2022, saat 19.19'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 40 kuruş, euro 17 lira 54 kuruş, altının gramı ise 955 lira 23 kuruş değerindedir.

Altını da gümüşü de doları da solladı! 1 yılda yüzde 434 kazandırdı!

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Bunu yapan fena yanılır

İslam Memiş'ten elinde dolar olanlara tarihi öneri!

Selçuk Geçer "dolar 30 TL olacak" dedi, tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön