25 / 04 / 2024

lityum

lityum

Lityumun son bir yılda yüzde 355 oranında artması, elektrikli araç üreticileri için işleri karıştırdı. Artan talebin aksine kısıtlı arz miktarı, fiyatlarda büyük artışlara sebep oluyor. İşte haberin detayları..

Altını da gümüşü de doları da solladı! 1 yılda yüzde 434 kazandırdı!

Dolar, gümüş ve altının aksine son 1 yılda en çok kazandıran yüzde 434 ile 'geleceğin petrolü' olarak adlandırılan lityum oldu.

Lityum devi şirketten 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi!

Dünyanın en büyük pil metali üreticisi Albemarle, Avustralyalı lityum şirketi Liontown'u satın almak için teklifini yüzde 20 oranında yükselterek 4,3 milyar ABD dolarına çıkardı. Teklif sonrası Liontown'un anlaşmayı kabul etmeyi değerlendirdiği belirtildi.

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu, bu yılın banko emtia ürünlerini sıralayıp, gümüşe göz kırptı: “Altın kötü olmaz. Fakat ne kadar iyi olur onu bilemeyiz. Lityum, rodyum ve nikel, önümüzdeki bir senenin gözdeleri. İki kriter gerçekleşirse gümüş kazanç ürünü olabilir.”

Elektrikli arabası olanlara müjde! Lityum fiyatlarında düşüş var!

Yeni nesil bataryaların geliştirilmesi ve aşırı lityum üretimi, elektrikli araç bataryalarının üretiminde kilit rol oynayan lityum fiyatlarını düşürdü.

Dünya basını Afganistan’ın Gazni vilayetini konuşuyor! Şimdi de Çin el attı!

Küresel piyasanın baş aktörlerinden Çin, Afganistan'ın lityum ve altın madenlerine göz dikti. Dünya basınında geniş yer alan gelişme, birçok ülkenin ekonomi gündemi arasında ilk sıralarda yer aldı. İşte detaylar…

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

Ankara'da Koç Holding tarafından 32 milyar liralık yatırımla 532 bin metrekare alanda elektrikli araçlar için kurulacak olan lityum pil hücresi ve batarya fabrikasında ÇED süreci tamamlandı ve Başkent OSB’de tahsis sözleşmesine de imzalar atıldı. İşte tüm detaylar..

Ne altın, ne de gümüş! Buna yatırım yapanlar 1 yılda yüzde 434 kazandı!

Değerli metal lityuma yatırım yapanlar 1 senede tam yüzde 434 kazandı.  Açıklanan rakamlara göre, lityum bu performansıyla hem altını hem de gümüşü solladı...

Altını da gümüşü de doları da solladı! 1 yılda yüzde 434 kazandırdı!

Dolar, gümüş ve altının aksine son 1 yılda en çok kazandıran yüzde 434 ile 'geleceğin petrolü' olarak adlandırılan lityum oldu.

Hükümetten flaş yüzde yüz elektrikli TOGG adımı! Vergi sıfırlandı

Sanayi ürünlerinin ithalatında yüzde sıfır vergi uygulanmak üzere ilave tarife kontenjanı açıldı. Bu kapsamda vinil asetat, tolüen diamin ve polieter polyol, alüminyum alaşımlı levha ve lityum-iyon akümülatör için gümrük vergisi sıfırlandı. Peki bunun TOGG'la ne ilgisi var? İşte ayrıntılar...

Dünyaca ünlü yatırım bankası açıkladı! Araba piyasasını alt üst edecek gelişme!

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs yaptığı açıklamada, batarya üretiminde önemli rol oynayan kobalt, lityum ve nikel için yükseliş ivmesinin sonuna gelindiğini bildirdi.

Demir fiyatları artınca Elon Musk bir alana daha el atıyor! Şimdiden yerinizi alın, fiyatları uçuşa geçecek

Ünlü iş insanı Elon Musk, yeni bir alana daha girmeye hazırlanıyor. Musk'un gelecek gördüğü alanlardan biri olan lityum madenciliğinin önümüzdeki süreçte değerlenmesi bekleniyor.

Çin, Isparta'ya lityum pil üretim fabrikası kuracak!

Isparta'da, belediye ve Çin'in Hebei Eyaleti Xingtai Belediyesi ortaklığıyla elektrikli araçlar için lityum pil üretimi yapılacak fabrika kurulacağı bildirildi

Bosch'tan sınıfının en küçük ve lityum bataryalı zımba tabancası!

Bosch PTK 3,6 Li, sınıfının en küçük, kompack ve lityum iyon bataryasıyla, her an kullanıma hazır ve maksimum hareket özgürlüğüne sahip oluyorsunuz

Bosch PKP 7,2 LI tutkal tabancası ile yapıştırın!

Bosch tarafından  hobi tutkunları için geliştirilen yeni “PKP 7,2 LI ” 7,2 Volt lityum-iyon akülü tutkal tabancası 15 saniyede ısınıyor ve tek şarjla tam 45 dakika sıcak tutkallama imkanı sunuyor...

lityum Haberi

lityum

Elektrikli araç bataryaları için kritik önemdeki lityumun son bir yılda yüzde 355 oranında artan fiyatı ve potansiyel tedarik kısıtlarının elektrikli araç satışlarındaki artış hızını sekteye uğratabileceği öngörülüyor.

Dünyada son yıllarda hız kazanan temiz enerji dönüşümü furyasıyla birlikte kritik minerallerin de önemi artıyor. Lityum, bakır, nikel gibi pek çok kritik mineral çeşitleri rüzgar türbinleri, güneş panelleri ve bataryalar başta olmak üzere çeşitli temiz teknoloji ürününde kullanılıyor. Kullanım sahasının genişlemesi ile birlikte bu minarelerle talep de artıyor.

Bataryaların performansı, ömrü ve enerji yoğunluğu açısından kritik önemdeki minerallerden biri olan lityum rezervlerinin yüzde 30'unu halihazırda temiz enerji teknolojileri için kullanılıyor. Bu oranın 2040'a kadar yüzde 75'e yükseleceği tahmin ediliyor.

Lityum işleme kapasitesinin yüzde 60'ı Çin'de bulunuyor!

Lityumun maden olarak üretiminin yüzde 52'sinin Avustralya,...