29 / 03 / 2024

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti!

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti!

Altının ons fiyatı 2. çeyrekte tekrar 1.800 dolar seviyelerine düştü. Ons altının fiyatında yaşanan bu gerileme, yatırımcıların gelecek merakını artırdı. Peki altının onsunu neler bekliyor? Altın yükselir mi düşer mi? Altın fiyatları ne olacak? İşte milyonlarca bu soruların yanıtları...



Analistler, merkez bankalarının sıkı para politikalarının adından yükselen resesyon endişelerinin dolar talebinin güçlü kalmasını sağladığına dikkat çekerek, bu durumun bir süre daha yatırımcıların altına yönelik iştahına olumsuz yansıyabileceğini dile getirdi. 

İlk yarıda dalgalı seyreden altının ons fiyatının, ikinci yarıda birkaç etkenle yön bulabileceğine dikkat çeken analistler, bunlardan ilkinin enflasyonun seyri, ikincisinin ise merkez bankaları para politikalarının ekonomik faaliyetler üzerinde ne ölçüde bir durgunluk oluşturacağı olduğunu belirtti. 

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti! 

ALTINI ELDE TUTMAK MANTIK MI? 

İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, konuyla ilgili açıklamasında, ons altın fiyatının seneye 1.800 seviyesi civarında başladığını ve  ilk yarıda 2.070 dolara kadar yükselse de oyun kurucu merkez bankalarının enflasyonist ortamla baş etmek amacıyla faiz artırımına gitmelerinin ardından buralarda kalıcı olamadığına dikkat çekti. 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 75 baz puanlık faiz artırımının ardından senenin geri kalanında faiz artırımını sürdürmesinin de öngörüldüğünün altını çizen Özer, bunun fiyatlamalara yüksek ölçüde yansıtıldığını savundu. 

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti! 

2023'te nasıl bir resesyonla baş edilmek zorunda kalınacağının henüz bilinmediğini dile getiren Özer, ons altın için 2022'nin inişli çıkışlı bir yıl olabileceğine dikkat çekerek önemli olanın gelecek senenin belirsizliğinin nasıl fiyatlanacağı olduğunu ifade etti. "Dolar endeksi 103 seviyesi üzerinde kaldıkça güçlü dolar teması devam edecek. Bir diğer yandan ABD ekonomisine ilişkin gelen veriler en kötünün geride kalabileceğine yönelik sinyal de vermiyor değil" diye konuşan Özer, daha güçlü bir doların, altını diğer para birimlerine sahip alıcılar için daha pahalı hale getirdiğini aktardı. Özer, "Bununla birlikte daha yüksek faiz oranları, faiz getirmeyen değerli metali elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor" şeklinde konuşarak, ons altının yükselebileceği seviyeye de değindi. 

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti!

ONS ALTIN O SEVİYEYE YÜKSELEBİLİR

Seda Yalçınkaya Özer, ons altının fiyatının 2022'nin geri kalanında 1.885 dolar civarına yükselmesini beklediğini açıkladı. Bu seviyeden fazla kalıcı bir seyir beklemek için mevcut algıları değişmesi gerektiğini vurgulayan Özer, her ne kadar faiz artırım sürecinde olunsa da altın yatırımcısının güçlü bir satış için henüz ikna olmadığına da dikkat çekti. Özer, konuyla ilgili açıklamasını, "Buna karşın mevcut senaryonun daha da kötüleşmesi ve merkez bankalarının daha agresifleşmesi halinde ons altında oluşacak baskının 1.680 dolara doğru sürmesi beklenebilir" diyerek tamamladı. 

Dolar/TL'de kritik rakam açıklandı! Bu seviyeyi görürse piyasalar alt üst olacak! 

Elinde 1 Gram altını bile olanlara kritik uyarı! Bu iki rakama dikkat!

Doları şimdi bir kenara bırakın! Yatırımcılar gözlerine inanamıyor! Euro kurunda son dakika gelişmesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön