20 / 04 / 2024

Altını olanlar rekora hazır olun! İslam Memiş tarih verdi

Altını olanlar rekora hazır olun! İslam Memiş tarih verdi

Altın fiyatlarında flaş gelişme. Bir süredir düşüş trendinde olan altın fiyatları, yön değiştirerek yükselişe geçti. Piyasa uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte altın yatırımcısının merak ettiği tüm ayrıntılar...



YUKARI YÖNLÜ HAREKET DEVAM EDECEK

Jeopolitik riskler, küresel finansal belirsizlikleri piyasalarda devam ettiği için altın ve gümüş fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketlerin devam edeceği tahmininde bulunan Memiş, “Yatırımcıların genelde ekran fiyatı ile serbest piyasalar arasındaki makası mutlaka göz önünde bulundurması gerekiyor. Normalde ekranda 1.015 lira seviyesinde olduğunu görüyorlar gram altına gram altın TL fiyatı şu anda 1026 lira bozdurma fiyatı da 1023 lira seviyesinde. Bu makas aralığına dikkat etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KASIM AYININ ORTASINA KADAR BEKLEMELİ

Gümüş fiyatlarının da aynı şekilde seyrini sürdürdüğünün altını çizen Memiş, “Gümüşün gram fiyatı 12.48 lira seviyesinde görülüyor. Ama normalde gümüşün gram fiyatı 13 lira seviyesine kadar yükseldi. Yükselişin devam etmesinin 2 günü %1 civarında yine yükselişler var. Altın ve gümüş fiyatlarında zaten son 6 ayda ciddi bir baskılanma vardı. Dediğim gibi Kasım ayının ortalarında yeni rekorlar bizi bekliyor. O yüzden elinde altın ve gümüş bulunduran yatırımcı bence acele etmemeli. Kasım ayının ortasına kadar beklemeli” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön