18 / 04 / 2024

Altınla ilgili flaş tahmin! Analistler bu rakamı konuşuyor, dipten bir anda sıçrama yapacak

Altınla ilgili flaş tahmin! Analistler bu rakamı konuşuyor, dipten bir anda sıçrama yapacak

Altın fiyatlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanırken, analistlerin konuştuğu olası bir rakam ortaya çıktı. İşte analistler tarafından son günlerde konuşulan o rakam...



IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde şu ifadelere yer verildi: "Hafta başından bu yana Ons Altında görülen düşüşle %2 değer kaybeden Gram Altın/TL dün 979 bandına kadar düşüş kaydetti. Teknik açıdan bakıldığında, Perşembe günü 15 haftalık üssel hareketli ortalaması ve siyah yükselen trend çizgisini test eden GAUTRY bu bölgeden hafif tepki alımlarıyla karşılaştı. Haftanın son işlem gününde Global piyasada ABD Tarım Dışı İstihdam raporunun takip edileceği haftanın son işlem gününde GAUTRY’de satış baskısının sürmesi ve tren çizgisi ve haftalık ortalaması altına gerilemesi halinde 958 ve 940 seviyeleri sonraki destek bölgeleri olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1000 ve 1014 seviyeleri direnç oluşturabilir." 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararını açıklamış ve yüzde 75 baz puan artışa gitmişti. Alınan karar sonrası altın fiyatları sert düştü. Özellikle küresel piyasalarda Fed’in enflasyonla mücadele için aşırı agresif şahin para politikasına devam edeceği beklentisi dolarda artışa neden oldu. Dolardaki artış ise altın fiyatlarını sert etkiledi. Altının gram fiyatı, TCMB'nin faiz kararını açıklamasının ardından, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne? 24 Eylül Cumartesi yani hafta sonu tam, yarım, cumhuriyet, gram ve çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Fed'in kritik kararı sonrası altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Fed'in üst üste faiz artırımına gitmesi altın fiyatlarında baskıya neden oluyor. Kararın açıklanmasından önce 1664 dolardan işlem gören ons altın ilk tepki olarak 1653 doları görerek günlük bazda en düşük seviyeyi test etti. Ardından yükselişe geçen ons altın günü 1673 dolardan kapattı.

Analistlere göre, güçlü dolar nedeniyle altın hareketlerine ons tarafında 1.660/1.680 arasında devam edecek. Değerli metallerdeki tablo devam eder ve 1,660 doların altı kırılırsa satış baskıyla düşüş derinleşebilir. Ancak 1690 dolar seviyesinin üzeri ise 1705 dolar direnç olarak karşımıza çıkıyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış fiyatı: 973,04 TL
Gram altın satış fiyatı: 973,28 TL

22 AYAR GRAM ALTIN KAÇ TL?

22 ayar gram altın alış fiyatı: 903,53 TL
22 ayar gram altın satış fiyatı: 936,88 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış fiyatı: 1.622,00 TL
Çeyrek altın satış fiyatı: 1.652,00 TL


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön