25 / 04 / 2024

Analistlerden flaş altın uyarısı! Verdikleri tarihi öğrenen zengin olacak

Analistlerden flaş altın uyarısı! Verdikleri tarihi öğrenen zengin olacak

Analistler tarafından sert çakılan altın fiyatlarıyla ilgili çok konuşulacak bir uyarı geldi. FED'in altın fiyatlarına baskı yaptığını hatırlatan analistler, şimdi altın alıp ay sonunda satın alacakların paraya para demeyeceğini düşünüyor.



ALTIN NASIL YUKARI ÇIKAR? 

Küresel bazda yüksek enflasyon beklentilerine ek olarak resesyon endişelerinin de arttığı bir süreçteyiz. Özellikle ABD tarafından gelen neredeyse her verinin zayıf açıklanması resesyon endişelerini artırıyor. İlk çeyrekte yüzde 1.6 oranında daralan ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte de daralması bekleniyor. Sadece ABD değil, Avrupa (özellikle Almanya) tarafında da ekonomik aktiviteler ivme kaybediyor.

Tüm bu gelişmeler küresel bazda risk iştahını düşürüyor. Bu kapsamda riskli varlıkların genel resimde baskı altında kaldığını görmekteyiz. Buna paralel olarak ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde de düşüşler söz konusu. Yaklaşık iki hafta önce yüzde 3.50 seviyesinde seyreden faizler bu hafta yüzde 2.95’e kadar geriledi. Faizlerde bu tarz bir düşüş beklentim olduğunu sosyal medya üzerinden paylaşmıştım. Fakat faizler düşerken ons altın ve Japon Yeni gibi enstrümanlarda beklediğim değer kazanımları gelmedi. Enflasyon, resesyon ve düşen faizin ons altın tarafını yukarı yönde etkilemesini bekliyorum. Kısa vadede olabilecek düşüşlerin orta-uzun vade için alım fırsatı vermesi beklenebilir. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön