19 / 04 / 2024

Android 14 özellikleri nedir! İşte yeni güncellemeyi alacak telefonlar

Android 14 özellikleri nedir! İşte yeni güncellemeyi alacak telefonlar

Android 14, Android cihazlara bir dizi yeni özellik ve iyileştirme getirecek şekilde ayarlanmış, Google'ın mobil işletim sisteminin en son sürümüdür . 




Android 14 için çıkış tarihi henüz resmi olarak açıklanmadı ancak söylentiler, yakın bir gelecekte piyasaya sürülebileceğini öne sürüyor. Bu yazımızda  Android 14 için sızdırılan veya onaylanan yeni özellikleri ele alacağız. Ayrıca yeni işletim sistemi ile uyumlu olacak cihazlardan da bahsediyoruz.

Android 14 özellikleri nedir! İşte yeni güncellemeyi alacak telefonlar
Henüz geliştirme aşamasında olduğu için bu işletim sisteminin geliştiriciler için ne bir beta sürümü ne de açık bir sürümü (Dev Preview) mevcut değil. Buna rağmen, Google'ın sistemiyle ilgili olağan stratejisini incelersek bir güncelleme programı hazırlayabiliriz. Google Pixel için deneysel bir yükseltme olan (muhtemelen Pixel 5 ve daha yenisiyle başlayan) Geliştirici Önizlemesi, Şubat 2023'te kullanıma sunulduğunda ilk görülecek kişi olacak.

Android 14'ün ilk açık betası için şirketin en büyük etkinliği olan Google I/O'ya kadar beklememiz gerekecek. Önceki yıllara göre Mayıs 2023'e kadar beklememiz gerekecek ancak kesin tarih bilinmiyor. Beta Mayıs'ta, Geliştirici Önizlemesi ise Şubat'ta yayınlanacak. Ve son sürüm yaz sonunda, büyük olasılıkla Eylül'de.


Geri Dön