25 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle'de 23 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Ankara Yenimahalle'de 23 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Ankara 4. İcra Dairesi Müdürlüğü, Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Ergazi İmar Mahallesi, 15670 ada, 3 parselde yer alan akaryakıt istasyonu ve hizmet binasını 23 milyon TL'ye icradan satıyor...



Ankara 4. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından  Ankara  İli, Yenimahalle İlçesi, Ergazi İmar Mahallesi, 15670 ada, 3 parselde yer alan akaryakıt istasyonu ve hizmet binası 23 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 24 Eylül 2019 tarihinde saat 10:45'te gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. ANKARA 4. İCRA DAİRESİ
2013/192 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri :
Ankara İl, Yenimahalle İlçe, 15670 Ada, 3 Parsel, ERGAZİ İMAR Mahalle/Köy, B-Blok/ Zemin+Bir/ -1 nolu B.B. Nolu Bağımsız Bölüm Parsel üzerindeki akaryakıt istasyonu nitelikli bağımsız bölüm olup Petrol Ofisi bayisi olarak ve Kandaşoğlu Petrol ismi ile hizmet vermektedir. Mahallinde yapılan incelemede bağımsız bölüme ait yapılar; Taşınmazın projesi dosyasında olmadığından, tarafımızca 23.06.2010 onay tarihli kat irtifakına esas tadilat mimari projesi Yenimahalle Tapu müdürlüğü'nde incelenmiştir.
a-) İdari Bina; Projesine göre; zemin+1.kattan oluşmakta olup; zemin katında (brüt 130,50 m²); Market Alanı, market içinden geçilerek girilen Bay+Bayan WC'ler, Ofis, Personel Dinlenme Odası ve içinde Duş+WC alanı, 1. katta (brüt (130,50 m²); Sekretarya, 2 Ofis, Mutfak, Market Depo, WC, yer almakta olup toplam brüt -261 m²'dir. Fiili durumda binaya teras katı eklenmiştir. Binanın 1. katı ve teras katına girilemediğinden dışarıdan incelenmiştir. Keşif mahallinde yapılan incelemede zemin katın 150 m², 1. katın 150 m², teras katın 88 m² ve toplamda binanın brüt 388 m² + 62 m² açık teras alanlı olduğu ölçülmüştür. Bina dış cephesi, kompozit panel kaplamadır. Çatısı teras çatıdır. Binanın ofis katları girişi sağ yan cepheden olup camlı alüminyum kayar kapıdır.Zemin katta market alanı giriş kapısı camı alüminyum kayar kapıdır. Market ve WC duvarları seramik kaplı tavanları pisuar, klozet ile lavabolar bulunmaktadır. Market yanında otomasyon ve personel odası ile soyunma WC bulunmaktadır. Zemini seramik kaplı duvarları plastik boyalı, tavanı spot aydınlatmalı alçı+perfore metal asma tavandır. WC içinde lavabo ve klozet olup duvarları seramik kaplıdır.
b-) Pompalar ve Kanopi; Kanopi çelik konsrüksiyon üzeri kompozit malzeme ile kaplıdır. Kanopi altında 4 adet akaryakıt pompası, 2 adet LPG pompası bulunmaktadır. Akaryakıt pompalarının her birinde 8 adet akaryakıt dolumu yapan tabanca olmak üzere(4x8=)32 adet akaryakıt tabancası, LPG pompalarının her birinde ise 2'şer adet dolum yapan LPG tabancası olmak üzere (2x2=)4 adet Lpg tabancası bulunmaktadır. Kanopi alanı yerinde 400 m² ölçülmüştür.
c-) Sundurma; Market ile Kanopi arası geçişi sağlayan çelik kontrüksiyon üzeri polikarbon örtülü sundurma yer almaktadır. Yerinde 100 m² ölçülmüştür.
d-) Akaryakıt Tankları; Toprak altında gömülü vaziyette olduğundan adet ve hacimleri incelenememiştir. Ancak Dosya eki Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen işyeri açma ruhsatında 2 adet 30 m², 4 adet 15 m3 olmak üzere toplam 6 adet akaryakıt tankı, 1 adet 10 m3 LPG tankı bulunduğu belirtilmiştir.
d-) Depolar+ müştemilat yapıları ( 4 adet); İstinat duvarı ile market arasında yer almakta olup; alçıpan bölmeli, demir do ğrama üzeri tavanı trapez sac kaplı olup toplam( 42 m²+ 22m²=) 64 m² ölçülmüştür.
e-) Saha Betonu; Kıymet takdirine esas A ve B bloklardaki bağımsız bölümleri önünde açık saha betonu olup toplam saha betonu alanı 2200 m²'dir. Arsa Payı oranına göre bağımsıza düşen saha betonu alanı ise [2200m² x (2586/3703)] = 1536 m²'dir.
f-) Mescit; zemini halı kaplı, duvarları saten boyalı penceresi PVC doğramadır. Mahallinde 18 m² ölçülmüştür. <
g-) Arka istinat duvarı; Kıymet takdirine esas A ve B bloklardaki bağımsız bölümleri arkasında ve sol yan tarafta 450 m² istinat duvarı ölçülmüştür. Arsa payı oranına göre bağımsıza düşen istinat duvarı alanı ise [450 m² x (2586/3703)] = 314 m²'dir. Ayrıca bağımsıza ait; yıkamada kullanılan su kuyusu, Petrol Ofisi Totemi, kamera sistemi, otomosyon sistemleri, jeneratörler ve hidrofor yer aldığı tespit edilmiştir.
Adresi : İstanbul Yolu 15. Km Fatih Sultan Mehmet Bul. No:506 Ergazi Yenimahalle / ANKARA
Yüzölçümü : 7.808 m²
Arsa Payı : 2586/7808
İmar Durumu : Dosyada mevcut
Kıymeti : 23.000.000,00 TL
KDV Oranı : %8
Kaydındaki Şerhler : BAŞKENT ELEKTRİK A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LEH. TRAFO YERİ İÇİN KİRA ŞERHİ 19/06/1996 YEV. 4531
1. Satış Günü : 24/09/2019 günü 10:45 - 10:50 arası
2. Satış Günü : 22/10/2019 günü 10:45 - 10:50 arası
Satış Yeri : 1 Nolu Mezat Salonu - Anafartalar Mah. Etlik Cad. No: 3 (Ankara Adalet Sarayı Dışkapı Ek Hizmet Binası Yanı) MERKEZ / ANKARA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50'sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/192 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön