29 / 03 / 2024

Antakya'da 5.3 milyon TL'ye icradan satılık depo!

Antakya'da 5.3 milyon TL'ye icradan satılık depo!

Hatay İli Antakya İlçesi Narlıca Mahallesi'nde yer alan depo nitelikli gayrimenkul 5 milyon 329 bin 992 TL bedel ile icradan satışa sunuldu.



Hatay İli Antakya İlçesi Narlıca Mahallesi'nde yer alan depo nitelikli gayrimenkul 5 milyon 329 bin 992 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.


Tapu Kaydı : Hatay İli Antakya İlçesi Narlıca Mah. 25 Cilt 2640 Sayfa 2491 Parselde Kayıtlı 4920,86m2 Yüzölçümlü Na Tamam Depo Nitelikli Taşınmazdır.


Özellikleri : Taşınmaz Antakya Belediyesi Narlıca mahallesi sınırlarında Antakya-Reyhanlı karayoluna cepheli konumdadır. Antakya-Reyhanlı çevre yolu kavşağında Altınözü yolu kavşağına yaklaşık 1000m, Antakya şehir merkezine yaklaşık 5000m mesafededir. Antakya Belediyesinin her türlü hizmetinden faydalanmaktadır. Etrafında işletilmekte olan ticarethaneler(çırçır fabrikası ve benzeri işletmeler) mevcuttur. Taşınmaz üzerinde inşa edilen deponun fen bilirkişisi krokisinde de görüldüğü üzere C harfi ile gösterilen kısmı parkta D harfi ile gösterilen kısmı dava konusu 2491 nolu parselde ve E harfi ile gösterilen kısmı yolda kalmaktadır. Deponun dava konusu taşınmaz içinde kalan ve D harfi ile gösterilen bölümün alanı 4118m2 dir. Depo çelik konstrüksiyon üstü trapet sac örtülü olarak yaklaşık 6m2 yüksekliğinde inşa edilmiştir. Ayrıca parselin ana yol cephesi yol olarak kullanılmakta olan 2 katlı betonarme yapı mevcuttur. Yerler seramik döşeli duvarlar sıvalı boyalı ve pvc doğramalıdır. Oturum alanı 163m2 dir. Toplam alanı 327,26m2'dir. Keşif tarihi itibariyle depoların bir bölümünde bir matbaa şirketinin çalışmakta olduğu, diğer bölümlerin boş depo niteliğinde kullanılmakta olduğu görülmüştür. Depoların bir bölüme iki katlı olarak inşa edilmiş ve bu bölümün 2. katında bürolar mutfak ve lavabo bölümleri yapılmıştır. Tesiste kullanılan mekanik aksamlar aşağıda tespit edilmiş, büro ısıtma sistemi 40.000kcal/h kapasiteli katı yakıtlı kalorifer kazanı ve tesisatı, soğuk hava deposu vardır.


Adresi : Narlıca Mah. Antakya-Narlıca D420 Karayolu, Sunpet Narinler Akaryakıt İstasyonu Yanı, Kent Matbaacılık binası Antakya/Hatay


Kıymeti : 5.329.992,00 TL

1. Satış Günü : 12/10/2017 günü 14:00 - 14:10 arası

2. Satış Günü : 09/11/2017 günü 14:00 - 14:10 arası

Satış Yeri : Mezat Salonu - Hatay Adalet Sarayı, Akasya Mah. Çevreyolu Cad. No:32 ANTAKYA / HATAY


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/34961 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.18/08/2017


Geri Dön