25 / 04 / 2024

Antalya Kaş'ta 2169 kaçak yapı ortaya çıktı! 

Antalya Kaş'ta 2169 kaçak yapı ortaya çıktı! 

Antalya’nın Kaş ilçesinde korona salgını döneminde hızlanan kaçak inşaatlar tepkiye sebep oldu. Sivil toplum örgütleri ilçede 2169 kaçak yapının olduğunu belirterek, kaçak betonlaşmanın durdurulması talebinde bulundu...



Antalya Kaş genelinde doğal sit alanları, Özel Çevre Koruma Bölgesi ve korunması gereken zeytinlik arazilerde artan kaçak yapılaşmalar sivil toplum örgütlerinin dikkatini çekti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne kaçak yapılarla ilgili başvuran sivil toplum örgütleri acil önlem alınmasını talep etti. Kaş’ta 2169 kaçak yapı olduğu da tespit edildi. 

Antalya Kaş ta 2169 kaçak yapı ortaya çıktı! 

Kaçak inşaatlar durdurulmazsa Türkiye’de her şey dâhil turizminin olmadığı nadir ilçelerden biri olan Kaş’ın korunan alanları ve zeytinlik arazileri plansız bir şekilde betonlaşmış olacak.

Kaş’taki sivil toplum örgütleri ise ilçe genelindeki kaçak yapılaşma furyasının koronavirüs salgını döneminde iyice hızlandığını dikkate alarak Antalya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurdu ve rantı yüksek alanlarda yoğunlaşan kaçak betonlaşmanın durdurulması talebinde bulundu. Konuya ilişkin hazırlanan dilekçede, Kaş’ın doğal ve tarihi değerleriyle tanınan önemli bir turizm bölgesi olması sebebiyle yoğun ve kontrolsüz inşaat ve yapılaşma baskısı altında olduğuna dikkat çekildi. 

Antalya Kaş ta 2169 kaçak yapı ortaya çıktı! 

KAPUTAŞ VE PATARA DA ARALARINDA... 

Kaçak yapıların 2 bin 500 kilometrekarelik ilçe coğrafyasının dört bir yanında görüldüğünün vurgulandığı dilekçede, rantı yüksek yerlerde ise yoğunlaşmanın daha fazla görüldüğü belirtildi. Kaş ilçe merkezi çevresindeki Gökseki, Çerçiler, Bayındır, Çukurbağ, Ağullu, Orulca, Büyükçakıl ve Çetikli mahalleleri ile Üzüm İskelesi ve Ufakdere bölgelerinde artış gösteren kaçak yapılaşmanın, Kalkan çevresinde ise Bezirgân, İslamlar, Üzümlü ve Çayköy mahallelerinde yoğun olarak yaşandığı ifade edildi. Dilekçede ayrıca Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde ve Doğal Sit Alanı statüsündeki Yeşilköy Fırnaz, Gelemiş Mahallesi ile Kördere ve Yalı mevkiinde de kaçak yapılaşmanın fazla olduğuna vurgu yapıldı.

Alanya'da mimari projeye aykırı inşa edilen yapı yıkıldı!

Myndos Antik Kenti'nde kaçak yapılaşmaya suç duyurusu!


Geri Dön