26 / 04 / 2024

Antalya Stadı'nın inşaatı devam ediyor!

Antalya Stadı'nın inşaatı devam ediyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle Meltem'deki eski 100. Yıl Spor Kompleksi'nin bulunduğu alana yapılan stadyumun inşaatı yükseliyor. Stadyumun tribünleri prefabrik, üstü çelik ve üzeri ise tamamen kapalı olacak.




Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle Meltem'deki eski 100. Yıl Spor Kompleksi'nin bulunduğu alana yapılan stadyumun inşaatı yükseliyor. Yüklenici firma olan AKAY İnşaat tarafından yapılan stat 33 bin kişi kapasiteli ve 87 bin 330 metrekare inşaat alanına sahip. Aynı zamanda stadyumun altı tamamen sosyal tesis olacak şekilde tasarlandı ve yanında 46 milyon 500 bin lira bedelle 10 bin kişilik spor salonu, 3 bin 500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezleri olmak üzere 300 milyon liranın üzerinde yatırım yapılacak.


BİLGİ VERMİYORLAR


Stadyumun tribünleri prefabrik, üstü çelik ve üzeri ise tamamen kapalı olacak. Yüklenici firma, inşaatın bitiş tarihini 14 Nisan 2015 olarak açıkladı. Stadyumun inşaatı gün geçtikçe yükselirken Antalyalıların bundan haberi yok. Yüklenici firma olan AKAY İnşaat yetkilileri inşaatla ilgili açıklama yapmaktan kaçıyor. Gazetemiz muhabirlerinin ulaştığı şirket yetkilileri, “Basında yer almaya sıcak bakmıyoruz. İnşaat biraz daha belirginleştiğinde ararsanız cevap verebiliriz” ifadelerini kulandı. Firmanı tutumuna anlam verilemedi.


 


Antalya Gazetesi




Geri Dön