19 / 04 / 2024

Antalya'daki okullar yenileniyor!

Antalya'daki okullar yenileniyor!

Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Antalya genelindeki 102 okulun fiziki eksiklerini tamamlıyor. Öğrenci ve velilerin yüzünü güldüren çalışmalar, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlayacağı 28 Eylül tarihine kadar tamamlanacak.




Antalya’da eğitimin en büyük destekçilerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılı öncesinde 102 okulda bakım onarım çalışması yapıyor.


Tüm imkanları ile eğitime destek olan Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim almaları için eksikleri tespit edilen okullarda bakım onarım çalışması yürütüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri Antalya genelindeki 102 okulun fiziki eksiklerini tamamlıyor. Öğrenci ve velilerin yüzünü güldüren çalışmalar, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlayacağı 28 Eylül tarihine kadar tamamlanacak.


2 MİLYON BÜTÇE

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen bakım onarım çalışmaları için 2 milyon TL’lik bütçe ayrıldığını söyledi. Büyük ve güçlü Türkiye hedefine eğitimli gençlerle ulaşacaklarını ifade eden Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Başkan, öğrencilerin rahat koşullarda eğitim görmeleri için Milli Eğitim’e her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Türkiye’de ilk kez Okullar Ligi’ni başlattıklarını, başarılı öğrencileri aileleriyle 5 yıldızlı tatile gönderdiklerini anlatan Türel, öğrencilere spor malzemesi ve kırtasiye yardımıyla eksikleri gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Başkan Türel, eğitime her alanda desteklerinin süreceğini yineledi.


A’DAN Z’YE BAKIM

Gazipaşa’dan Kaş’a ihtiyaç olan tüm okullarda yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan işler şunlar: “İç ve dış cephe boyası ile sıva tamiratları, kapı pencere tadilatları ve yenilenmesi, koridor ve sınıf duvarlarına seramik, elektrik ve mekanik tesisatların yenilenmesi, kalorifer tesisatlarının yenilenmesi, çatı onarımı ve paratoner yapılması, klima montajı ve tamiri, okul bahçe duvarlarının yapılması, panel çit yapılması, merpen korkuluklarının yenilenmesi, yağmur giderlerinin yenilenmesi, çevre düzenlemeleri, tören alanlarının yenilenmesi, spor salonlarının zeminlerinin onarılması, asma tavan imalatları, pergola yapımı, çeşme yapımı, asansör onarımı.”



Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön