26 / 04 / 2024

Antalya'daki Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu kapanacak mı?

Antalya'daki Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu kapanacak mı?

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Serik Dorumlar'da bulunan Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu'nun kapatılmasına ilişkin olarak 4 soru hazırladı..



Antalya daki Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu kapanacak mı?


Antalya Serik Dorumlar'da bulunan Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu'nun kapatılmasına ilişkin olarak CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak soru önergesi hazırladı. Budak sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


Budak önergesinde "Antalya Serik Dorumlar'da Şehit Öğretmen Abdullah Kara adına yaptırılan 8 derslikli ilkokul, öğrencilerinin başka bir okula taşınması nedeniyle boş kalmış ve çürümeye terk edilmiştir." dedi.


"Şehit Abdullah Kara İlkokulu'nun bilgisayar ve diğer donanım malzemelerinin de bunları temin eden ailenin haberi olmaksızın, diğer okullara götürüldüğü bildirilmektedir. Böyle bir uygulama bir yandan Şehit Öğretmen Abdullah Kara'nm hatırasına saygısızlık oluştururken, bir yandan da eğitime bağış yoluyla katkı sağlamak isteyenleri caydıracak niteliktedir." ifadelerinde de bulunan Budak önergesinde 4 soru sordu.


Budak'ın soruları

l-Antalya Serik Dorumlar Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu'nun kapatılmasının gerekçesi nedir? Okulda kapanmadan önce kaç öğrenci eğitim görmekte ve kaç öğretmen görev yapmaktaydı?


2-Okulun öğrencileri, hangi okul ya da okullara taşınmaktadır? Bir yıllık taşıma maliyeti ne kadardır?


3- Okulun kapatılma kararı ve içindeki eşyalarının başka okullara götürülmesi aşamasında, okulu yaptıran Şehit Öğretmen Abdullah Kara'nın ailesine bir bilgilendirme yapılmış mıdır? Yapılmamış ise gerekçesi nedir? Eğitime 8 derslikli bir okul yaptırarak ciddi bir katkı sağlayan vatandaşlarımıza karşı bilgilendirme sorumluluğu duyulmamakta mıdır?


4- Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu ile ilgili karar gözden geçirilecek midir? Şehit Öğretmen Abdullah Kara’nın hatırasına saygı gösterilmesi ve eğitim bağışçısı ailenin katkısının heba olmaması için bir adım atılacak mıdır?




Geri Dön