28 / 03 / 2024

Antalya'nın çılgın projesi Boğaçayı'na!

Antalya'nın çılgın projesi Boğaçayı'na!

Hem Antalya'nın hizmet açığını kapatacaklarını, hem de geleceğin Antalya'sını inşa edeceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yerel secimler öncesinde sözünü verdiği tüm vaatlerini bir yılda hayata geçirdi..



Hem Antalya'nın hizmet açığını kapatacaklarını, hem de geleceğin Antalya'sını inşa edeceklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yerel secimler öncesinde sözünü verdiği tüm vaatlerini bir yılda hayata geçirerek. önemli bir başarıya imza attı. Alt yapıya dev yatırım O Alt yapıda dev yatırımlara imza atan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin yıllardır süregelen sorunlarını bir bir çözüyor. İlçelerde 160 milyon liralık içme suyu projesi başlatılırken, Akseki'nin 30 yıllık su sorunu 5.5 ayda çözüldü. Demre Yavu Mahallesi'nde yaşayan 86 yaşındaki Fatma Düngüllü'nün evine 66 yıl sonra su götürüldü. Alanya'nın Mahmutlar-Kestek-Kargıcak mahallelerinin içme suyun sorunu 30 kilometrelik isale hattı ile çözülürken, Gömbe'den Kalkan'a 50 kilometrelik isale hattı ile su getiriliyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu için toplam 150 milyon liralık yatırımın startını veren Büyükşehir Belediyesi; Manavgat, Demre, Finike, Aksu ile merkez ilçelerde 250 kilometrelik kanalizasyon hattı yapımını başlattı. 


KIRSALA 100 MİLYON 

Bütünşehir Yasası ile hizmet sınırı 22 bin kilometrekareye ulaşan Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimin hizmet açlığını gidermek için de seferberlik başlattı. Şehirde ne hizmet varsa köylerde de aynı hizmeti vermeyi hedefleyen Başkan Türel, "Geçtiğimiz yıl köy ve yayla yollarına 45 milyon lira harcadık. 2015 yılında kırsala 100 milyon lira harcayacağız. Ayrıca kırsal bölgelere en iyi asfalt hizmeti vermek üzere 13 milyon lira değerinde 39 iş makinesi satın aldık" dedi. 

Proje tamamlandığında ucube olarak tanımlanan ve kısa sürede yıkılan İl Özel İdare binasının yerine Antalyalılara yakışır muhteşem bir park yapılacak. 


hazır olan ve kazı çalışmaları biten Nekropol alanı ihaleye çıkardı. Projenin çarşı kısmı da Haziran ayında ihaleye çıkacak. Barselona'da turistlerin uğramadan gitmediği geleneksel çarşıya benzer bir çarşı Doğu Garajfndaki nekropolün etrafında hayata geçirilecek. 


Göreve gelmesinin ardından dev projeleri başlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşine az rastlanacak bir başarıya imza atarak seçim kitapçığmdaki tüm vaatlerini hayata geçirdi. 5 yılda yapılacak hizmetleri l yıl içinde başlatan Türel, bir yandan şehrin hizmet açığını kapatırken diğer yandan geleceğin Antalya'sını inşa etmeye başladı. 


Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kruz Liman, yat limanı ve nehir marinaları gibi projeler ile yeni Antalya kurulacak. Her biri rüya proje olarak adlandırılan projeler dünyanın en prestijli emlak fuarı MIPIM'de de görücüye çıktı. Antalya standı ziyaretçi akınına uğradı. 


SPORUN BAŞKENTİ OLACAK

Tarımın ve turizmin başkenti Antalya'yı sporun da başkenti yapacaklarını söyleyen Başkan Türel, Antalyaspor'a Avrupa'nın en iyi tesislerini kazandırmak için kollan sıvadı. Projenin önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve ardından da çalışmalar başlayacak. Tüm branşlarda müsabaka yapılabilecek olan Türkiye'nin en büyük kapalı yüzme havuzu da Antalya'da inşa ediliyor. 

Antalya'nın alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözecekleri sözünü veren Türel, art arda kavşak çalışmalarını başlattı. 


Farklı noktalarda başlayan çalışmalar ile Antalya şantiye alanına döndü. Şehrin trafiğini büyük oranda rahatlatacak olan Mevlana Kavşağı Haziran ayında açılıyor. 8 ayrı kavşak çalışmaları da devam ediyor. Havaalanı yoluna alternatif olacak Altınova yolunda çalışmalar başladı. Özellikle sahil bölgelerinin arıtma sorununu çözmek için kollan sıvayan Büyükşehir Belediyesi, 2 yılda 145 milyon liralık yatırım yaparak sahillerin mis gibi kokmasını sağlayacak. 


RAYLI SİSTEM 2016'YA 

'Çalışmalarımıza başlamadan önce halkımıza soracağız' diyen Menderes Türel, 300 milyon liralık EXPO Meydan Raylı sistem hattı için referandum yaptı. Seçim havasında geçen referandum sonunda halkın yüzde 98'i raylı sistem hattına evet deyince çalışmalar başladı. Aksu ve havaalanının Antalya'ya bağlanacağı raylı sistem 23 Nisan 20l6'ya yetişecek. 

Akıllı belediyeciliğin en güzel örneklerini Antalya'da vereceklerini söyleyen Başkan Türel'in hayata geçirdiği Muhtarlar Bilgi Merkezi MUBİM Türkiye geneline yayılıyor. Türkiye'de ilk olarak Okullar Ligi'ni başlatan Türel, gençleri spora teşvik ediyor. 


KEPEZALTI-SANTRAL KANATLANIYOR 

Başkan Menderes Türel, Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Türkiye'ye örnek bir Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirmek üzere kollan sıvadı. Antalya'yı kanatlandıracak dev proje ile mahalle sakinleri tek kuruş ödemeden, metrekareleri kadar daire sahibi olacak, mülkleri 2,5- 3 kat değerlenecek. Proje boyunca kira yardımı yapılacak vatandaşların taşınma giderleri bile karşılanacak. 

Mahalle sakinleri kanun gereği bir tek kuruş tapu bedeli ödemeyecek. 


UCUBE TARİH OLDU

Başkan Menderes Türel, göreve gelir gelmez yılan hikayesine dönen, Antalya'nın göbeğinde bir çirkinlik abidesi olarak duran, ucube bina olarak adlandırılan İl Özel İdare Binası'm yıktı. Bu alana Kadın Yan ve Yavuz Özcan Parkı ile birlikte muhteşem bir park yapılıyor. Kent merkezine nefes aldıracak proje ile Antalya örnek bir yaşam alanına ve yeni bir cazibe merkezine kavuşacak. 


DENİZ ULAŞIMIYLA TANIŞTI 

Başkan Menderes Türel, Antalya'yı deniz ulaşımıyla tanıştırarak, çürümeye terk edilen deniz otobüslerini seyrü sefere çıkardı. Antalya ulaşımında önemli bir boşluğu dolduran deniz otobüsleri, binlerce kişiyi taşıdı. Herkes kullansın diye 10 lira fiyat uygulanan otobüsler, yaz sezonunda neredeyse tam kapasite çalıştı. 


ÇILGIN PROJE

En çok konuşulan proje ise "Antalya'nın Çılgın Projesi" olarak nitelendirilen Boğaçayı Projesi. Tamamlandığında 6 kilometrelik Konyaaltı Sahili'ne 40 kilometre daha ekleyecek olan projeyi Başkanı Menderes Türel, "Konyaaltı'nı Venedik gibi yapacağız. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olacak proje kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturulacak. 

Şehir merkezine binlerce turist çekmesi planlanan proje ile yat turistleri Antalya'ya seyahate başlayacaklar" sözleri ile anlattı. 


DOĞU GARAJI

Turisti kent merkezine getirecek projeleri de başlatan Başkan Türel, Doğu Garajı'nı çarşı kültürünün yaşadığı bir cazibe merkezi haline getiriyor. Antalya'nın tam merkezinde Antalya'ya değer katacak bu projenin ilk adımını atıldı. Avan projeleri 5 yıllık hizmeti KADINLAR PLAJI OBüyükşehir Belediyesi kadınların isteği üzerine Sarısu'da pozitif ayrımcılık gözeterek Kadınlar Plajı açtı. Ücretsiz plaj hizmeti, güvenliği, sosyal alanları, restoranları, kaliteli hizmeti ile kadınlara özgürce hareket etme olanağı sağlayan plaj, binlerce kadını ağırladı. Aynı zamanda bir sosyal tesis ve yaşam alanı olarak düzenlenen Kadınlar Plajı, kadınların buluşma noktası oldu. 


Yeni Şafak


Geri Dön