25 / 04 / 2024

Araba alacaklara kötü haber! Yeni zam dalgası geliyor

Araba alacaklara kötü haber! Yeni zam dalgası geliyor

Araba fiyatlarında yeni zam dalgası yolda. Ukrayna’da yaşanan savaş Avrupa’da enerji fiyatlarına yüzde 200 zam olarak yansıdı.



Ukrayna’da süren savaş Avrupa’da enerji fiyatlarına yüzde 200 zam olarak döndü. Bu durumun otomotiv sanayisinde üretim maliyetlerini attıracağı ön görülürken, sıfır araba fiyatlarına da zam olarak yansıyacağı tahmin ediliyor. ÖTV güncellemesne dair umutlarını koruyan sektörde en ucuz araba fiyatları 400 bin lirayı aşarken, bu tutarın yakın dönemde 700 bin liraya kadar yükselebileceği öne sürüldü. Diğer taraftan hükümetin TOKİ aracılığıyla gerçekleştireceği bu girişim sonrası yerli otomobil TOGG ile ilgili de benzer bir adımın atılacağı belirtiliyor. Parti kurmayları, TOGG’un 2023 seçimlerinin hemen öncesinde satışa sunulacağını belirterek, aracın segmentinin dolayısıyla da fiyatının düşük olmayacağına ancak ÖTV indirimi, peşinatsız uzun vade avantajı gibi fırsatların vatandaşa sunulabileceğini ifade ediyor. Bunun yanında araba fiyatlarıyla ilgili yeni fiyat listesi yayımlandı. İşte araba fiyatlarıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Araba alacaklara kötü haber! Yeni zam dalgası geliyor

Otomotiv sektörü çip kriziyle boğuşmaya devam ederken, şimdi de Rusya – Ukrayna etkisiyle enerji darboğazına giriyor. Tedarik sürelerinde yaşanan uzatmalı dönem daha tam sonuca bağlanmadan enerji sıkıntısı üretimleri sekteye uğratıyor. Otomotiv tedarik sanayicileri, ana sanayiinin fiyat güncellemesi yapmamasından dolayı, enerjide yüzde 200’e varan fiyat artışını tek başına üstlenmek zorunda kaldı. Hammadde girdilerinin peşine dönmesi ve vadeleri uzatmasıyla birlikte tedarik sanayiinde nakit dengesi de bozuldu. Sektör, Avrupa’nın otomotiv üretiminde beklenen düşüşten de endişeli.

 


Geri Dön