19 / 04 / 2024

Artan maliyetler konut projelerini nasıl etkiledi?

Artan maliyetler konut projelerini nasıl etkiledi?

Artan maliyetler ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?



Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektöründe, yükselen döviz kuru ile birlikte yeni projeler talep, maliyet engeline takıldı.

Artan maliyetlerin yeni projeleri etkilediğini dile getiren Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Talep ancak mevcut stokları karşılamaya yettiği için sektör beklemede. Dolayısıyla kısa sürede yeni proje çıkmaz. Ancak bölge bazlı ihtiyaç doğrultusunda projeler çıkar. Biz projemize başladığımızda ilk demiri 3.000 TL'ye aldık, şimdi 4.200 TL. 2 ay içinde artan fiyat bu. Türkiye'de dövize endeksli inşaat maliyetleri ile bu işin ucunu sonunu sınırlandırmak zor gibi görünüyor. Ama biz taahhüt ettiğimizin arkasındayız” dedi.

BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİRDİ

Sektördeki gelişmeleri ve yeni yatırım projelerini bir basın toplantısı ile duyuran Ahmet Akbalık, pandeminin insanların konuttan beklentilerini tamamen değiştirdiğini söyhledi. Bu anlayışla Özak Göktürk projesine başladıklarını belirten Akbalık, 22 dönüm üzerine 157 konuttan meydana gelen Özak Göktürk projesinin lansmana özel metrekare fiyatlarının 18 bin TL'den, daire fiyatlarının ise 2 milyon 240 bin TL'den başladığını söyledi. Ahmet Akbalık bu projede sadece kârlılığa değil, şekillenecek yaşam biçimine de odaklanacaklarına değinerek “Dairelerimizin satışı konusunda seçici davranacağız” diye konuştu.

 

Özak Göktürk'ün lansmanı yapıldı!


Geri Dön