28 / 03 / 2024

Artaş'ın üç AVM'si 30 milyon kişiyi ağırladı!

Artaş'ın üç AVM'si 30 milyon kişiyi ağırladı!

Artaş Grubu’na bağlı ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park alışveriş merkezleri geçen yıl 30 milyon ziyaretçi ağırlayarak, hem bulunduğu bölgelerin hem de markaların büyümesine ciddi katkıda bulundu.



Artaş Gruba bağlı, ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park alışveriş merkezleri geçen yıl 30 milyon ziyaretçi ağırlayarak, bünyesinde tüketicilerle buluşan markaların da cirolarında çift haneli büyüme yakalamalarına imkan sağladı. Hem bulundukları bölgelere ve hem de sektörün gelişimine önemli katkılarda bulunan grup, geçen yıl AVM'lerinde yaptığı yenileme yatırımlarıyla 2016 yılında geçen yılın üzerinde bir büyüme performansı yakalamayı hedefliyor. 


ArenaPark Genel Müdürü Muhsin Erkoç; ArmoniPark'ın Genel Müdürü Emir Genç ve Kayseri Park Genel Müdürü Taner Aydın ile birlikte sektörü ve AVM'lerinin performansını değerlendirdi. ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park’ta ayda 2.5 milyon, yılda 30 milyon kişiyi ağırladıklarını belirten Erkoç, Artaş Grubu'nun ortağı olduğu Carousel ve Vadi İstanbul AVM ile birlikte şuanda perakende sektöründe 200 bin metrekareyi aşkın kiralanabilir alana sahip olduğunu hatırlattı. Hedeflerinin önümüzdeki 4 yıl içinde bu rakamı 350 bin metrekareye çıkarmak olduğunu kaydeden Erkoç, 2015 yılının kendileri için başarılı geçtiğini vurguladı. 


Haziran hareketli olacak

Erkoç, "2015 yılında iki seçim geçirdik. Haziran ve Kasım aylarında yoğunlaşan terör olayları nedeniyle piyasalar beklemede kaldı. Ama bize yansıyan olumsuzluk olmadı. Üç AVM için 30 milyon ziyaretçi hedefimiz vardı. 2015 hedefimizi gerçekleştirdik. Cirolarda yine özellikle ArenaPark için yıldan yıla bir artış hızımız vardı ama bu artış hızımız biraz azalsa da enflasyonun oldukça üstünde cirolarımız çift haneli olarak büyüyor. Bunda marka karmasının gitgide olgunlaşması ve hedef kitleye daha uygun hale gelmesi etkisi var. İyi ciro yapmayan mağazaları değiştiriyoruz. Böylece hem mağaza için hem AVM için fayda sağlıyoruz" diye konuştu.


2016 yılının hem sektör hem kendileri açısından temkinli davranılan bir yıl olacağını kaydeden Erkoç, "Yılın ikinci yarısına ilişkin temennimiz terör olaylarının bitmesi ve bunun ekonomiye pozitif yansıması" dedi.


Okulların kapanması, Ramazan gibi özel dönemlerin sektörü canlı tuttuğuna da dikkat çeken Muhsin Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yazın artan ciro oranlarımız var. Çevrede yeni projeler yapılıyor. Gittikçe artan nüfus yeni alanlara ihtiyaç duyuyor. Ramazan ayı ve bayramı, Babalar Günü ve okulların kapanma tarihleri hep iç içe. Bu yıl 5'inci yılımıza özel etkinliklerle birlikte Haziran ayı oldukça hareketli geçecek. Ramazan ayında Nihat Hatipoğlu, Kahraman Tazeoğlu ve Uğur Koşar’ı ağırlayarak ziyaretçilerimize farklı deneyimler yaşatacağız."


Tüm alışveriş merkezlerini yeni markalarla desteklediklerini söyleyen Muhsin Erkoç, "Kayseri Park için M.A.C ile sözleşme imzaladık. ArenaPark'ta hedef kitle olarak nitelendirdiğimiz kesime hitap etmeye çalışıyoruz. Mesela yapı marketi yoktu. Praktiker yapı marketi koyduk müşterilerimiz için. Adil Işık, Dilek Pastanesi, Green Salads, Alaçatı Muhallebicisi, Eve Kozmetik, Papa John’s aramıza katılan yeni markalar oldu" diye konuştu.


Organik pazar da var eğitim merkezi de

ArenaPark'ın sadece bir alışveriş merkezi olmadığını vurgulayan Muhsin Erkoç, sosyal sorumluluk bilinciyle toplum için etkinlikler düzenlediklerini anlattı. Organik Pazar'la önemli bir ihtiyaca cevap verdiklerini anlatan Erkoç, şöyle konuştu: "Halk Eğitim Merkezi ile de önemli bir ihtiyaca cevap verdiğimizi düşünüyoruz. Burada 4 büyük derslikte toplam 23 branşta eğitimler veriliyor ve her branş AVM içerisinde sergi açabiliyor. Bölgenin en çok rağbet gören en çok öğrencisi olan birimiyiz."


5'inci yaşa 5 hediye

Muhsin Erkoç. ArenaPark'ın 5'inci yaşını özel etkinlik ve kampanyalarla kutlayacaklarını söyledi. Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "ArenaPark’ta 5.yıla 5 hediye adıyla bir kampanya düzenleyeceğiz. Kampanyaya 14 Mayıs-14 Ekim tarihleri arasında ArenaPark’ta bulunan mağazalardan Trendcard’ı kullanarak toplamda 50 lira ve üzeri alışveriş yapan herkes çekilişe katılabilecek. Kampanyaya katılanlar arasında yapılacak olan çekilişle bir kişiye son model Peugeot 308 otomobil, iki kişiye iPhone 6S ve iki kişiye de ipadAir hediye edeceğiz."



Geri Dön