25 / 04 / 2024

Artvin Murgul'a TOKİ müjdesi!

Artvin Murgul'a TOKİ müjdesi!

AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla Murgul’da köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. İsrafil Kışla yaptığı açıklamada "TOKİ konutları başlayacak" dedi.




Milletvekili Kışla; “Şu ana kadar Murgul’da yapamadığımız şey yok. Öğrenci yurduyla başladık, engelliler yaşam merkezi hayata geçti. Yeni Hükümet Konağının temeli yapıldı. Anaokulu, ilkokulu yaptık, adeta Murgul’un çehresini değiştirdik” dedi.




AK Parti Artvin Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Murgul’da köy ve mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Milletvekili Dr. İsrafil Kışla, Kaymakam Arif Oltulu eşliğinde İlçeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.


Murgul Bilge Otelde düzenlenen toplantıya, Kaymakamla birlikte, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Belediye Başkanı Hasan Çavuşoğlu, İlçeye merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları da katıldı.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Arif Oltulu, Murgul’a geldiğinde nüfusuna göre alınan kamu yatırımları oranı ve yapılan icraatlar çok şaşırdığını ifade ederek. Köylerin sorunlarını milletvekili ile dinleyip sorunlara çözümler üretmeye çalışacaklarına değinen Oltulu, yoğun katılımlarından dolayı da muhtarlara teşekkür etti.


Muhtarlara daha önce Borçka’da, Merkez ilçede, Arhavi de ve Hopa da bir toplantı yaptıklarını ve çok verimli olduğunu anımsatarak sözlerine başlayan milletvekili Kışla; “Şu ana kadar Murgul’da yapamadığımız şey yok. Öğrenci yurduyla başladık, engelliler yaşam merkezi hayata geçti. Yeni Hükümet Konağının temeli yapıldı. Anaokulu, ilkokulu yaptık, adeta Murgul’un çehresini değiştirdik.


Aşağıdaki stadın ihalesi yapıldı. Dere ıslahı. Caddenin komple modernleşmesi için bir projemiz var onu inşallah hayata geçirebilirsek.  TOKİ  konutları başlayacak. Şu anda en sonda uğraştığım 3 tane de tünel var. Tünelden buraya 9 -10 km yol var onu da halledebilirsek. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir. Nihayet aynı memleketin çocuklarıyız. Ben köylerimiz rahat etsin, insanlarımız rahat etsin, buraya hizmet gelsin benim vazifem bu.” dedi.


Özellikle Karayolları bağlamında Artvin’de çok ciddi çalışmalar yapıldığına değinen Kışla; “Şu anda Karayollarının tüm bütçesini Artvin’e bağlasak yetmez, Şavşat çevre yolu devam ediyor. Macahelin tünel ihalesi bekleniyor. Borçka dan Hopa ya duble yol. Şimdi Varyantın altından bir tünel projemiz var. Şimdi onun projeler yapılıyor. Sadece Artvin Yusufeli arası 44 adet tünel yapıldı. Artvin’e alternatif giriş yolu planlandı. Şu anda sondajları yapılıyor. Sahara tüneli 13 km bu sene ihalesi yapılacak. Projeleri bitti. Karayolları Genel Müdürlüğünde bu projeler için çok ciddi emek sarf ediyoruz. İnşallah Murgul’da şu da eksik diyeceğimiz bir şey kalmayacak. Bende isterim ki her muhtarın her dediğini yapsam. Ama bizim de yerine göre her şeyi istediğimiz gibi yapamıyoruz. Bu sene KÖYDES geçen yılının iki katı kadar destek alacak. Umuyorum ki bu sene daha fazla hizmeti köylerimize sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.



 

Toplantıdan sonra katılımcıların hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.


Serhad Artvin Gazetesi


Geri Dön