29 / 03 / 2024

Asgari ücret 9 bin 500 TL mi olacak! Bankalar katında bile bu konu konuşulmaya başlandı, siz de öğrenin

Asgari ücret 9 bin 500 TL mi olacak! Bankalar katında bile bu konu konuşulmaya başlandı, siz de öğrenin

Asgari ücret görüşmelerine kısa bir süre kalmasının ardından vatandaşların gözü kulağı asgari ücret görüşmelerinden gelecek haberlere çevrildi. Ünlü bir gazeteci, asgari ücret konusunda flaş bir iddia ortaya attı. Gelin o iddianın detaylarına birlikte bakalım.



BUGÜN DE DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

2023 bütçesinin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cariz fazla yoluyla ülkeyi büyütme esasına dayalı şekilde hazırlandığını belirten Erdoğan, “Bu teklifi hazırlarken de bütçe disiplininden taviz vermedik. Enflasyon bütçe kaynaklı olsaydı bugün iflas etmiş bir Türkiye manzarası olurdu. Ne bugün ne bundan sonrası için bir tehditle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün de asgari ücret konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

Her bütçemiz gibi 2023 teklifinde de çalışanından işverenine, esnafından çiftçisine tüm kesimleri koruyacak, yatırımları sürdürecek yaklaşımı esas aldık. Türkiye'nin önümüzdeki sene benzer tempoyu sürdürmesini sağlayacak bütçe hazırladık.

Küresel ekonomik krizin ve artan resesyonun çıkaracağı sıkıntıların farkındayız. Kimi sektörlerde bunun etkilerini görmeye başladık. Reel sektörü daha fazla destekleyecek, 250 milyar doları aşan ihracatın daha yukarı çıkmasını sağlayacak bütçe hazırladık.

Avrupa’da yaşanan enerji krizi ve Türkiye’nin bundan nasıl etkileneceğine de değinen Erdoğan,” Şu anda Avrupa doğalgazı nereden temin edeceğiz diye arayış içinde. Türkiye'nin böyle bir sorunu da yok. Türkiye doğalgazda da bir hat olacak. Son görüşmemizde Sayın Putin ile hemfikir olduk. Burada bir hub oluşturacağız, 'Avrupa doğalgazını Türkiye'den temin edebilir'


Geri Dön