19 / 04 / 2024

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam yapılacak ama bu detay herkesin dikkatini çekiyor

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam yapılacak ama bu detay herkesin dikkatini çekiyor

Asgari ücrete ek zam konusundan son adım yarın atılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanarak maaşlara yapılacak zammın adını koyacak. Uzmanlar ise asgari ücrete ek zamdan ziyade daha önemli bir konuya dikkat çekiyor.



Asgari ücrete Temmuz'da ek zam yapılmasına ilişkin son toplantı yarın saat 14:00'da yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete ek zam konusunu değerlendirmesi için Çalışma Bakanı Vedat Bilgin' e talimat verdiğini açıklamıştı. İşte yaşanan son gelişmeler...

İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, yılın ikinci altı aylık bölümünde asgari ücrete yapılacak artış için bir araya gelecek.

2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturuyor.

"ASGARİ ÜCRETE ENFLASYON ÜZERİNDE EK ZAM BEKLİYORUZ"

Asgari ücrete ek zam konusunda taraflardan ilk açıklamalar gelmeye başladı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonundan, asgari ücrete enflasyonun üzerinde bir zam yapmasını beklediklerini belirterek, toplu sözleşme sisteminde yer alan bütün işçilerin ücretlerinde de bu yönde düzenleme yapılmasını istedi.

Arslan, "Yaşanan yoğun fiyat hareketleri, yaşadığımız hızlı zamlar, önü arkası belli olmayan her gün değişen etiketler, fiyatlar, ocak ayında büyük umutlarla belirlediğimiz asgari ücreti anlamsız hale getirdi. Bütün çalışanların ücretlerine özel olarak uygulanacak, onlara da aynı şekilde yansıyacak bir modeli gerçekleştirmeyi umut ediyoruz, istiyoruz ve bekliyoruz." diye konuştu.

Asgari ücrete Temmuz da ek zam yapılacak ama bu detay herkesin dikkatini çekiyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön