26 / 04 / 2024

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam yapılacak ama bu detay herkesin dikkatini çekiyor

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam yapılacak ama bu detay herkesin dikkatini çekiyor

Asgari ücrete ek zam konusundan son adım yarın atılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanarak maaşlara yapılacak zammın adını koyacak. Uzmanlar ise asgari ücrete ek zamdan ziyade daha önemli bir konuya dikkat çekiyor.



HAZİRAN ENFLASYONU ZAM ORANINI ETKİLEYECEK

Türkiye nüfusunun 31,2 milyon memur, memur emeklisi ve asgari ücretli temmuz zammını bekliyor.

Ancak artmaya devam eden enflasyonu aşağıya indirmeden, ücret ve maaşlara yapılan her zam hızla eriyor.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı verilerine göre, memur ve sözleşmeli olarak çalışan sayısı 3 milyon 570 bin 578 kişi olarak tespit edildi.

Hükümet zamlı memur maaşının 8 Temmuz'da hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Emekli olup vefat eden emeklinin maaşını alan yakınları ise 13 milyon 724 bin 69 kişi. TÜİK’e göre 2022 Nisan’ında SGK‘lı çalışan sayısı 13 milyon 392 bin 443 kişi. Bu sayılar bizi toplam 31,2 milyon sayısına ulaştırıyor.

Memur ve sözleşmelilere yapılması beklenen zam, 6 aylık enflasyon farkı. İlk beş aylık fark yüzde 35.64 düzeyinde hesaplandı. Buna, 4 Temmuz günü açıklanacak 6. ay enflasyonu eklenecek.

Asgari ücrete gelecek zammın yüzde 40 civarında olması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön