16 / 04 / 2024

Ayçiçek yağı fiyatlarını tavan yaptıracak korkunç tehlike ortaya çıktı! Bakanlıktan düğmeye basıldı

Ayçiçek yağı fiyatlarını tavan yaptıracak korkunç tehlike ortaya çıktı! Bakanlıktan düğmeye basıldı

Ayçiçek yağı fiyatlarının hasat mevsimi gelmesi nedeniyle düşmesi beklenirken gelen haber tüketiciyi üzdü. Bakanlık sorunu çözmek için düğmeye bastı. Kriz aşılamazsa kışa doğru 5 litresi 189 liraya satılan ayçiçek yağlarının fiyatlarının 200 lirayı geçmesinden endişe ediliyor.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci adına Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yunus Bayram tarafından gönderilen illere gönderilen genelgede son zamanlarda Trakya bölgesi ve civarında görülen çayır tırtılı (Loxostege sticticalis) zararlısına karşı ayçiçeği ve mısır tarlalarında, zirai mücadele teknik talimatlarında kullanılacak alet ve makineler bölümünde belirtilen "Hidrolik tarla pülverizatörü, sırt pülverizatörü veya sırt atomizörünün" yanında İHA Sistemlerinin de, "İnsansız Hava Aracı Sistemlerinin Zirai Mücadele Kapsamında Bitki Koruma Ürünü Uygulamalarında Kullanılmasına İlişkin Yönerge" hükümleri doğrultusunda kullandırılmasına, Genel Müdürlük Makamı 13.07.2022 tarih ve 6292361 sayılı olurlarıyla izin verildiği bilgisine yer verildi.

TARIM İL MÜDÜRLÜKLERİ YAZIDAN SONRA HAREKETE GEÇTİ

Ayçiçek ve mısır tarlalarında Kurban Bayramı öncesinde görülen çayır tırtılı ile ilgili Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Çanakkale Tarım İl Müdürlükleri zararlı böcekle mücadele için harekete geçti.

İpsala, Meriç, Keşan, Uzunköprü ilçelerindeki ayçiçeği tarlalarında çayır tırtılı popülasyonunun arttığı tespiti yapıldı.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçileri zararlı böcekle mücadele konusunda uyarılarda bulundu. Çiftçilere tarlalarında çayır tırtılı bulunması halinde ilaçlı mücadele yapılmaları gerektiğini bildirildi.

Ayçiçek ve mısır tarlalarında görülen çayır tırtılıyla mücadle için zaman kaybedilmemesi gerektiği ifade edildi.

Öte yandan çiftçiler ayçieçk yağında rekolte artışı için yağmur yağmasını bekliyordu bölgede görülen zararlı çayır tırtılının ürüne zarar vermesi şimdiden üreticinin morallerini bozdu.. Söz konusu canlının ürüne verdiği zarar tespit çalışmaları yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön