23 / 04 / 2024

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Ayçiçek yağına indirim mi geliyor? Fiyatlar dip mi yapacak?

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Ayçiçek yağına indirim mi geliyor? Fiyatlar dip mi yapacak?

Türkiye geçtiğimiz zamanlarda ayçiçek yağında büyük bir sorun yaşarken marketlerde ise ayçiçek yağları bulunamayıp, fiyatlar ise tavan yaptı. Fakat tüm bunların aksine sevindirici gelişmeler Ayçiçek yağında indirim beklentisine sebep oldu. İşte detaylar…



Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ile geçen sene "Kırşehir İlinde Ekilmeyen Tarım Arazisi Kalmasın Projesi"ni hayata geçirdiklerini söyleyen Seçen, "Sulanan tarım alanlarımızın kısıtlı olması sebebi ile özellikle nadas alanlarımız ilimizde çok fazla. Bu projedeki amacımız ise; küçük, atıl, nadasa bırakılan, üretimden kopan tarım arazilerini üretime kazandırmış olmak ve tohuma ihtiyacı olan çiftçilerimize destek vermek" şeklinde konuştu.

Yaklaşık olarak 2 milyon 400 bin liralık proje dahilinde nohut ve yeşil mercimek dışında yağlık ayçiçeğine % 75 hibeli tohum desteği verdiklerini ifade eden Seçen, "Şehrimizde 640 çiftçimize 21 bin dekar alana yetecek şekilde yağlık ayçiçeği tohumu temin ederek dağıtımını yaptık” dedi.

"Verimin yüksek olacağını düşünüyoruz"

Seçen, "2021 yılında 2020 yılına göre ayçiçeği ekilen alanlarımız % 38 artmıştı, uyguladığımız bu projeler aynı şekilde çiftçilerimizin ayni katkıları sebebi ile bu sene ayçiçeği ekilen alanımız 150 bin dekara çıkmış durumda. İl ve ilçe müdürlükleri ekipleri ile ziraat odası başkanlarımız ile beraber hastalık ve zararlılara karşı kontrollerimizi yapıyoruz. Çok şükür ürünlerimizde hiçbir hastalık ve zararlı belirtisi bulunmuyor. Verimin yüksek olacağını kanaatindeyiz. Ürünlerimizin genişimi çok iyi, fenolojik gözlemlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Trakya'daki ayçiçeği tarlalarında çayır tırtılının çıkma ile Kırşehir'deki üretimin daha değerli şekle geldiğine ifade eden Seçen, "Çayır tırtılına yönelik kontrollerimizi yapıyoruz. Çok şükür bugüne kadar hiçbir tarlamızda böyle bir zararlıya ya da hastalığa rastlamadık. Bu yıl yağışların da iyi olması ile birlikte çok verimli, hastalıktan uzak bir üretim sezonu gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ayçiçek yağında flaş gelişme! Ayçiçek yağına indirim mi geliyor? Fiyatlar dip mi yapacak?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Ağustos 2022 tarihinde saat 14.05'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,19 Türk Lirası, euro 18,36 Türk Lirası, altının gramı ise 1040 Türk Lirası değerinde.

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh'un  Ankara  Makarnası ve İs-Ra Gıda'ya soruşturma

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş kıyamet öncesi farklı bir yol izledi! Altın mı, dolar mı, euro mu, TL mi?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön