25 / 04 / 2024

Ayçiçek yağıyla ilgili flaş gelişme! TMO resmen açıkladı

Ayçiçek yağıyla ilgili flaş gelişme! TMO resmen açıkladı

Ayçiçek yağında artan talep fiyat baskısını beraberine getiriyor. Ayçiçek yağlarında stok problemi yaşanırsa market raflarında fiyat artışları kaçınılmaz oluyor. Toprak Mahsülleri Ofisi ayçiçek yağında olası bir krize karşı şimdiden önlemini aldı.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Sadece Ukrayna'nın elinde 27,5 milyon ton dış ticarete konu olan ürün var. Mısır, ayçiçeği çekirdeği, ayçiçek yağı, soya gibi ürünleri bize dış ticaretteki fiyatının, yüzde 25 aşağısına vermeyi taahhüt ediyorlar" açıklamasından sonra Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) harekete geçti.

Rusya'nın 15 Nisan'ndan itibaren ayçiçek yağına iç pazar talebinin artacağı gerekçesiyle ihracat kotası getirmesi ayçiçek yağında arz sorununa neden olmuştu.

Türkiye'ye 19 Mart 2022'de Ukrayna'dan yola çıkan 4 gemiyle 6,5 ton ayçiçek yağı getirilip piyasaya sürüldü. Toprak Mahsülleri Ofisi ayçiçek yağındaki eksilen rezervleri tamamlamak için yeni ihale açtı. TMO'nun ihalesine 28 Nisan'a kadar tekliflerin alınacağı öğrenildi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön