25 / 04 / 2024

Ayçiçek yağıyla ilgili flaş gelişme! TMO resmen açıkladı

Ayçiçek yağıyla ilgili flaş gelişme! TMO resmen açıkladı

Ayçiçek yağında artan talep fiyat baskısını beraberine getiriyor. Ayçiçek yağlarında stok problemi yaşanırsa market raflarında fiyat artışları kaçınılmaz oluyor. Toprak Mahsülleri Ofisi ayçiçek yağında olası bir krize karşı şimdiden önlemini aldı.



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Başkanı Ahmet Güldal, piyasada TMO'nun 129 liradan satılan ayçiçeği yağının bulunmamasına ilişkin 'herhangi bir problem yok' diyerek Rusya'dan 18 bin ton ayçiçeği yağının geleceğini bildirmişti.

TESLİMAT İÇİN 1 AY SÜRE VERİLDİ

Dünya gazetesinin haberine göre, ayçiçek yağlarının 16 Mayıs ile 16 Haziran arasında Tekirdağ ve Mersin limanlarına teslim edilmesi istendi.

İhaleye katılanlar daha önce Mersin limanı depolarına getirdikleri ayçiçek yağını satmak için de teklif verebilecekler.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından ayçiçek yağında yaşanan sıkıntılar nedeniyle mart ayı başında fiyatlar zirve yapmıştı. Tüketiciler marketlerde ayçiçek yağına hücum ederken fiyatlardaki sert yükselişler dikkat çekmişti. Artan fiyatlar sonrası Ukrayna'da yola çıkan gemilerle Türkiye'ye taşınan ayçiçek yağları arz krizini bir süreliğine çözmüştü.

Ayçiçek yağı toz şekere ŞOK'ta 40 lira indirim haberi! Ayçiçek yağında 25 Nisan 2022 fiyat listesi

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Zeytinyağı diye satılan markadan soya yağı ve ayçiçek yağı çıktı! İçinde bir gram zeytinyağı yok

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön