26 / 04 / 2024

Ayçiçek yağlarında fiyat düşürecek açıklama! Trakya Birlik yetkilisi tarih verdi

Ayçiçek yağlarında fiyat düşürecek açıklama! Trakya Birlik yetkilisi tarih verdi

Ayçiçek yağlarında fiyatları düşürücek açıklama Trakya Birlik fabrika müdürü Erkan Ünal'dan geldi. Türkiye'nin ayçiçek stokuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Ünal, üreticiden alınan yağlık ayçiçek tohumunun işlenerek son tüketiciye en uygun fiyattan verildiğini bildirdi.



Türkiye'nin önemli üretici kooperatiflerinden ve yağ üreticilerinden Trakya Birlik, Tekirdağ'daki tesislerinde yılda 72 bin ton ayçiçeği yağı üretiyor.

Rusya Ukrayna savaşı ayçiçek yağlarında dikkat çeken fiyat dalgalanmalarına neden oldu. Bir litre ayçiçek yağının fiyatı 40 liraya kadar yükseldi.

Ayçiçek yağlarında önümüzdeki dönemde neler olacak tüketiciyi sürpriz fiyat artışları mı yoksa düşüşler mi bekliyor merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ukrayna'nın elindeki ayçiçek yağlarını Türkiye'ye yüzde 25 indirimli vermeyi teklif ettiğini ifade etmiş bu açıklama ayçiçek yağlarına fiyatlar düşecek beklentisi meydana getirmişti.

Ayçiçek yağlarıyla ilgili dikkat çeken son açıklama Trakya Birlik fabrika müdürü Erkan Ünal'dan geldi.

Ayçiçek yağlarında fiyat düşürecek açıklama! Trakya Birlik yetkilisi tarih verdi

İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön