26 / 04 / 2024

Ayçiçek yağlarında fiyat düşürecek açıklama! Trakya Birlik yetkilisi tarih verdi

Ayçiçek yağlarında fiyat düşürecek açıklama! Trakya Birlik yetkilisi tarih verdi

Ayçiçek yağlarında fiyatları düşürücek açıklama Trakya Birlik fabrika müdürü Erkan Ünal'dan geldi. Türkiye'nin ayçiçek stokuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Ünal, üreticiden alınan yağlık ayçiçek tohumunun işlenerek son tüketiciye en uygun fiyattan verildiğini bildirdi.



Trakya Birlik'in fabrika müdürü Erkan Ünal, Türkiyenin ayçiçek yağı stokunu açıkladı. 

Ünal, Trakya Birlik depolarında 35 bin tondan fazla ayçiçeği ile ham yağ bulunduğunu bildirdi.

Ünal, stok konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını Türkiye'de ekilen ayçiçek bitkilerinden 2 aya kadar hasadın başlayacağını sözlerine ekledi. 

Ünal, "Ayçiçek yağı stoğu konusunda herhangi bir stok sıkıntımız yok. Hasada da bölgemizde yaklaşık iki ay gibi bir süre var. Bu süre zarfında da elimizde yeteri kadar ayçiçeği ham yağı ve ayçiçeği tohum stoku mevcut. Tesisimizde 36 bin ton ayçiçeği stoklama kapasitemiz bulunmakta. Ortaklarımızdan aldığımız yağlık ayçiçeği tohumunu en iyi şekilde değerlendirerek tüketicinin istenilen kalitede ve fiyatla beğenisine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Trakya Birlik cephesinden gelen stok açıklaması ve yeni mahsüllerin piyasaya sürülmeye başlanmasıyla ayçiçek yağının market satış fiyatllarında yüzde 50'ye yakın indirimler yapılması gündemde...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön