19 / 04 / 2024

Aydın'a otoyol müjdesi!

Aydın'a otoyol müjdesi!

Aydın-Denizli otoyolunun ihalesinin gelecek yıl yapılacağını da söyleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, çevreyolu çalışmalarının devam ettiğini, Aydın-Denizli otoyoluyla ilgili çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyledi




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, özel uçakla geldiği Aydın Çıldır Havaalanı'nda inceleme yaptı. Çıldır'ın sivil havacılığa açılmasının yapılacak fizibilete çalışmalarının ardından belli olacağını belirten Bakan Bilgin, "Aydın'ı havaalanına kavuşturmayı ümit ediyoruz" dedi. Bakan Bilgin'i Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş, Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve kurum yetkilileri karşıladı. Vali Ayyıldız, Bakan Bilgin'e ildeki Çıldır Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması için talepleri bir kez daha iletti. Bilgin, havaalanının mevcut yapısının sivil taşımacılığa uygun olmadığını söyledi. Bilgin, "Aydın'a havaalanı için uzun süredir talepler dile getiriliyor. Bakanlığımız daha önce gereken değerlendirmeyi yapmıştı. Havaalanının mevcut yapısı bizim sivil uçuşlarımız için müsait değil. Hava Meydanları İşletmeciliği yetkilileri ayrıntılı bir teknik çalışma ve fizibilite çalışması yapıyor. Kısa sürede bu çalışmaları tamamlayacağız. Olumlu bir sonuç çıkması halinde Aydın'ı havaalanına kavuşturmayı ümit ediyoruz" dedi. 


Otoyol müjdesi  


Aydın-Denizli otoyolunun ihalesinin gelecek yıl yapılacağını da söyleyen Bakan Bilgin, Aydın'daki çevreyolu çalışmalarının devam ettiğini, Aydın-Denizli otoyoluyla ilgili çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyledi. Proje Yatırım Planlama Kurumu'nda onay beklendiğini dile getiren Bilgin, "İnşallah önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak. Bittiğinde İstanbul'dan Antalya'ya kadar olan otoyol bağlantımızı halletmiş olacağız. Bu otoyol ülkemizin ana arterlerinden biri olacak. Bu sayede Aydın ve Denizli ekonomisi canlanacak" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön