28 / 03 / 2024

Aylık 250 bin tonluk dizel yakıt için imzalar atıldı

Aylık 250 bin tonluk dizel yakıt için imzalar atıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ulusal petrol şirketi ADNOC ile Alman petrol şirketi Wilhelm Hoyer GmbH & Co. KG (Hoyer) 2023 süresince aylık 250 bin tonluk dizel yakıt tedariki konusunda anlaşma sağladı.



ADNOC ile Alman enerji şirketi RWM arasında imzalanan anlaşmaya göre de, Birleşik Arap Emirlikleri ulusal petrol şirketinin Alman şirkete sıvılaştırılmış doğalgaz tedarik edeceği, ilk sevkiyatın 2022 sonunda yapılacağı aktarıldı.

Körfez turu çerçevesinde geçtiğimiz gün Suudi Arabistan'a giden Almanya Şansölyesi Scholz, Birleşik Arap Emirlikleri 'ndeki temaslarından sonra da Katar'a geçti.

Alman medyasında Scholz'un enerji alanında görüşmeler ve anlaşmalar yapmak için Körfez turuna çıktığı haberleri yer almıştı.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR? 

Öte yandan petrol fiyatları son 9 ayın en düşük seviyelerinde seyrediyor. Brent petrolün varil fiyatı 85.54 dolardan işlem görmekte. Petrol fiyatlarında yaşanan bu düşüşün akaryakıt fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

SPK'nın internet sitesinde yer alan son verilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eşdeğer. (159 litre).

Bir varil ham petrolden yaklaşık 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 4 galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve de 7,6 galon diğer türevler üretilebilmektedir.
 

Editörün notu: Bu haber 01:00 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru 18:42 TL'dir. Euro kuru 17,84 TL, altının gramı ise  973,04 TL'dir. 

 Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Faizler yüzde 60’a dayandı! Yolu düşen yanıyor  

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı   

Yemek kartlarına yeni düzenleme! Yeni setcard sistemi nasıl olacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön