25 / 04 / 2024

Ayvacık Belediyesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Ayvacık'ta!

Ayvacık Belediyesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Ayvacık'ta!

19 Mayıs Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, proje üretmek için Ayvacık İlçesini seçtiler.



Genç mimar adayları proje dersi kapsamında İlçede  planlama projesi yapmak üzere bilgi toplamak ve yerinde inceleme yapmak  için 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Fatih Uz  ile birlikte bugün Ayvacık İlçesine geldiler. Belediye Başkanı Mustafa Belur ile görüşen üniversiteli heyet İlçe ile ilgili çeşitli bilgiler alarak ilçenin tanıtım çalışmaları konusunda yapılan faaliyetleri sordular. Belediye Başkanı Mustafa Belur İlçede devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında öğrencilere bilgiler verdi.


Belediyenin proje alanları ile öğrencilerin çalışma alanlarının aynı olması nedeniyle öğrencilerin proje önerileri ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Mustafa Belur  İlçede hayata geçen projeleri yerinde görmek ve anlatmak üzere  öğrenciler ile birlikte sahaya çıkarak bir gezi gerçekleştirdi.  İlk olarak Samsunum 2 gemisi ile Baraj suyu üzerinde proje yapılabilecek alanlar olan Turizm sahil yolu ve Kirazlık adasının çevresini  gezerek yer tespitinde bulunduktan sonra Doğal yaşam parkı ve Su Sporları merkezini gezip incelediler.


19 Mayıs Üniversitesi  Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerine yapacakları projeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Belur “ Yörelerin kültür özelliklerini bilirseniz mesleğinizde öne çıkma şansınız olur.  İlçemiz ender görülen coğrafi yapısı ve zenginlikleri ile doğa turizminin her türlüsüne ev sahipliği yapabilecek, Off-Road, safari, yamaç paraşütü, Doğa yürüyüşü, Bisiklet Turları, Kano, Dragon, Su kayağı, balık tutma gibi doğa sporlarının yapılacağı bunun yanı sıra dinlenmek, sessiz ve temiz bir ortamda iyi vakit geçirerek sağlam bir ruh yapısı kazanmak amacı ile yerli ve yabancı turistlerin konaklama da dahil tüm isteklerini karşılayabilecek bir ilçe. Öncelikle ilçemize yapılabilecek olan projelerin; doğanın yapısını bozmadan İlçemizin Eko turizminde geldiği noktayı daha illeri seviyelere taşıyabilecek marjinal projeler olmalı. Sizin gibi genç Mimar adaylarımızın fikirleri ile kendi tecrübelerimizi birleştirerek ilçemiz adına şahane eserler ortaya çıkartacağımıza inanıyorum. “  Dedi.


Proje yapılabilecek turizm alanlarının gezilmesinden sonra Belediye Başkanı Mustafa Belur Belediyeye ait Keyf-i Seyyah evinde Öğrencilerle birlikte yemek yedikten sonra öğrenciler ilçemizden ayrıldılar.




Geri Dön