26 / 04 / 2024

Bağlum Millet bahçesi, Ankara'nın akciğeri olacak!

Bağlum Millet bahçesi, Ankara'nın akciğeri olacak!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Bağlum'a Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'ni yaptıklarını söyleyerek, "Burası Ankara'ya nefes aldıracak çok büyük bir akciğer olacak" dedi.



Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören'i sular, güller ve yeşillikler kenti haline getirdiklerini dile getirerek, "Bundan sonra da ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürerek gelecek nesillere daha yeşil bir Keçiören bırakacağız." dedi.

Keçiören Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, belediye, Kavacık Subayevleri Mahallesi Fahrettin Altay Caddesi üzerinde yeni inşa edilecek olan cami bahçesinde ağaçlandırma çalışması yürüttü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklamada görüşleri yer alan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, geçen günlerde meydana gelen talihsiz, küçük çaplı yangın sonrası cami bahçesinde bakım ve ağaçlandırma çalışması yaptıklarını dile getirerek "Camimizin bahçesine batı ladini türünden onlarca ağaç diktik. Keçiören, her zaman yeşil cenneti olarak anılacak." dedi.

Bugüne kadar Keçiören'in her karış toprağına ağaç diktiklerini söyleyen Altınok, "Keçiören'i sular, güller ve yeşillikler kenti haline getirdik. Bundan sonra da ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürerek gelecek nesillere daha yeşil bir Keçiören bırakacağız." diye konuştu.


- "Millet bahçesi, Ankara'nın akciğeri olacak" 

Turgut Altınok, Bağlum'a Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'ni yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ovacık'ta çevre yolunun üst kısmını ağaçlandırmaya devam ediyoruz. Burası büyük bir rekreasyon alanı olarak vatandaşımıza hizmet verecek. Ankara'ya Atatürk Orman Çiftliği'nden daha büyük bir yeşil alan kazandırmış olacağız. Burası Ankara'ya nefes aldıracak çok büyük bir akciğer olacak.

Görev süremizce Keçiören'deki bütün sokakları da ağaçlandıracağız. Bunun yanı sıra ilçemiz genelindeki okullarda bugüne kadar öğrenci, öğretmen ve velilerimize binlerce fidan dağıttık. Bu sayede gelecek nesillere ağaç kültürünü aşılıyor ve ağaçların sorumluluğunu çocuklarımıza veriyoruz."

 

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön