19 / 04 / 2024

Bahçeşehir Göleti imara açıldı!

Bahçeşehir Göleti imara açıldı!

Yeşil dokusuyla bölge halkının nefes aldığı butik bir yaşam alanı ofarak İstanbul'un gözde yerleşim semtlerinden olan Bahçeşehir harika doğası ile göz kamaştıran simge göletinin imara açılması ile şaşkınlık içersinde...



İmara giden süreç Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mayıs ayında yaptığı imar planı değişikliğiyle başladı. Bakanlığın yaptığı değişiklik, Bahçeşehir göletin bir kısmına konut ve ticaret alanı yapılmasını öngörüyordu. Bakanlık, Bahçeşehirliler'in tepkisi üzerine karardan geri adım atmıştı.
Ancak Bahçeşehir'de yaşayan vatandaşlardan toplanan 2000 itiraz dilekçesi nedeniyle iptal edildiği açıklanan planın, üzerinde ufak bir değişiklik yapılarak yeniden yürürlüğe konulmak istendiği iddia edildi.
Bölgenin tek yeşil yaşam alanı olan Bahçeşehir göleti göller nezih alışveriş merkezleri restoranlar ve muhteşem yeşil dokusuyla bölge halkının nefes aldığı gelin damat fotoğraf albümlerinin başlıca mekanı olarak biliniyor. Yaz boyunca düğün fotoğrafçılarının mekanı olan göl çevresi doğal rengarenk dokusu ile gelin damat sayısız çifti ağırlıyor.


Son An

Geri Dön