24 / 04 / 2024

Bakan Kirişci'den müjde! Türkiye'den rekor ihracat!

Bakan Kirişci'den müjde! Türkiye'den rekor ihracat!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2022'nin ilk 8 ayında tarım ürünleri ihracatının 21,5 milyar dolar olduğunu bildirdi.



Ağrı'nın Diyadin ilçesinde "Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi Temel Atma Töreni"nde gerçekleştirdiği konuşmada, bir terör yüzünden gelişmemiş bölgelerde huzur ve sükunetin tesis edilmesiyle birlikte yatırımların peş peşe yapılmaya başladığını söyledi. 

Bakan müjdeyi verdi! %13,5’den kredi kullandırılacak

Tarıma dayalı özel organize sanayi bölgelerinin önemini dile getiren Kirişci, “Bir kilo domatesi hedef kitleye ulaştırmamız lazım. (Antalya'dan Ağrı'ya) O yolu katettiğinde sadece tazeliğini mi kaybediyor, hayır. Bizim düşüncemiz, yerinde istihdamı da sağlamak.

Suyu düştüğü yerde tutalım, insanı da doğduğu yerde doyuralım istiyoruz. Bizim buradaki hedefimiz sera ısıtma nedeniyle enerji maliyetlerini olabildiğince aşağıya çekmek ve burada bu üretimi daha ucuza mal etmek. Çünkü bu önemli. Bizim memleketimiz Adana. Sera denildi mi akla Mersin ile Antalya gelir. Şimdi ona Adana'da ekleniyor." şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön