20 / 04 / 2024

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?



Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'ye konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı temelinin 29 Mayıs tarihinde atılacağını dile getirerek, “Milletimize verdiğimiz sözler doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. 16 milyon İstanbullunun istifade edeceği şekliyle bu projeyi tasarladık. Önümüzdeki yıl da tamamlayıp açacak şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılında, İstanbul’un fethinin kutlanacağı bir günde, bu parkı İstanbul’umuza armağan edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Kurum dan Kanal İstanbul la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Ne kadar ağaç dikilecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ilk etapta 132 bin 500 ağacın dikilmesinin planlandığını idile getirerek,  "Süreç içerisinde orada çalısı, çiçekleri, bitkileri, farklı türde ağaçları ile insanlarımızın altında gölgelenebileceği büyük boyda ağaçların hepsi bu projede yer alacak” dedi.

Peki Atatürk Havalimanı'ndaki pistler kalacak mı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Geri Dön