26 / 04 / 2024

Bakan Kurum'dan son dakika köy evleri açıklaması! Depremzedelerin köy evleri nasıl olacak?

Bakan Kurum'dan son dakika köy evleri açıklaması! Depremzedelerin köy evleri nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yalnızca bina inşa etmeyeceklerini belirterek, o şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları kuracaklarını da söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı 7 köyde toplamda 310 adet kalıcı köy evlerinin inşasına başlandığını içeren bir video yayımladı.

Bakan Kurum dan son dakika köy evleri açıklaması! Depremzedelerin köy evleri nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'un, "Deprem bölgesinde yalnızca bina inşa etmeyeceğiz, o kentin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları kuracağız. Tarihi, kültürü, sanatı ve doğasıyla bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız. Toplamda 143 bin köy evimizi de bu anlayışla inşa edeceğiz" ifadelerine yer verdiği söz konusu paylaşımında, şu bilgiler yer aldı:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Emlak Konut ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle yürütülen çalışmalar kapsamında Gaziantep Nurdağı'nda 935 adet ve İslahiye'de 1909 adet kalıcı konutun kurulacağı alanlarda zemin etüt çalışmasını yaparak ihale süreçlerini tamamladı. Yine Gaziantep Nurdağı ve İslahiye'de kurulan geçici barınma alanları olan yığma yapılar ve prefabrik evlerde günlük yaşamda ihtiyaç duyulan sosyal donatıların büyük bir kısmı kuruldu ve bir kısmı tamamlanma aşamasına geldi."


Geri Dön