27 / 04 / 2024

Bakan Kurum'dan son dakika köy evleri açıklaması! Depremzedelerin köy evleri nasıl olacak?

Bakan Kurum'dan son dakika köy evleri açıklaması! Depremzedelerin köy evleri nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yalnızca bina inşa etmeyeceklerini belirterek, o şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları kuracaklarını da söyledi.



"Kalıcı köy evi inşaatlarına başlayacağız"

Verilen detaylara göre bir taraftan diğer şehirlerde de önümüzdeki günlerde tüm ihalelerin tamamlanarak kalıcı köy evi inşaatlarına başlanacağı açıklandı.

Paylaşılan detaylara köy evlerinin inşasıyla ilgili zemin etüt çalışmaları sonucunda uygun görülen alanlarda yapım faaliyetlerine geçildiğini kaydeden Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Metin Sağır, şunları dile getirdi: 

"Köy evi tiplerimizin tamamı 3 oda 1 salon 122 metrekare ile 127 metrekare arasında olacak, fakat bölgesel farklı ihtiyaçlara göre de köylerimizde farklı yapı tiplerini kullanabileceğiz. 100 konutu aşan köylerimizde birer tane köy konağı, bir tane ibadethane de tarafımızca inşa edilecek, hizmete sunulacak. Ahırı zarar gören ve ahırı yıkılan vatandaşlara da 80 metrekarelik ahırımızı inşa ederek teslim edeceğiz. Diğer şehirlerimizde sırasıyla önümüzdeki günlerde tüm ihalelerimiz tamamlanacak ve yapım çalışmalarına en hızlı biçimde başlanacak."

Bakan Kurum dan son dakika köy evleri açıklaması! Depremzedelerin köy evleri nasıl olacak?

"Deprem bölgelerinde 563 bin 586 konut yapılacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu bilgilere ek olarak, şunları dile getirdi:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlık tarafından deprem bölgelerinde 420 bin 325 konut ve 143 bin 261 köy eviyle birlikte 563 bin 586 konut inşa edilecek. Asrın felaketinden etkilenen bölgelerdeki orta hasarlı konutlarla beraber üretilecek konut sayısı toplamda 653 bin 178 şeklinde planlanmaktadır. İnşa edilecek olan konutlar, zemin etüdü ve mikro bölgeleme çalışmaları gerçekleştirilerek yöresel ve geleneksel mimariye uygun, bilimsel çalışmalar öncülüğünde inşa edilecek"

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 


Geri Dön