18 / 04 / 2024

Baltaş İnşaat Gaziantep'e 717 konut inşa edecek!

Baltaş İnşaat Gaziantep'e 717 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Gaziantep Şehitkamil İlçesi Umut Mahallesi'nde yaptıracağı 717 konut ile altyapı ve çevre düzenleme inşaatı ihalesini MB Holding bünyesinde faaliyet gösteren Baltaş İnşaat aldı...



Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Gaziantep Şehitkamil İlçesi Umut Mahallesi'nde yaptıracağı 717 konut ile altyapı ve çevre düzenleme inşaatı ihalesini MB Holding bünyesinde faaliyet gösteren Baltaş İnşaat aldı. 


Yurt içi ve yurt dışında birçok üniversite, hastane, sanayi sitesi, toplu konut, organize sanayi sitesi, serbest bölge inşaatı, hidroelektrik santrali, kapalı spor salonu, stadyum ve fabrika inşaatına imza atan Baltaş İnşaat yeni bir toplu konut projesine daha imza atıyor.


Bugüne kadar 20 bin konutla yaklaşık 100 bin kişiyi ev sahibi yapan Baltaş İnşaat, Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi Umut Mahallesinde inşa edeceği projeyi kısa zamanda hayata geçirecek. Tünel kalıp sistemi ile depreme dayanıklı evler inşa eden Baltaş, 717 konuda Gaziantep emlak piyasasının rahatlamasına ve dar, orta gelirli vatandaşı ev sahibi olmasına katkı sağlayacak. 


MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, konu ile ilgili açıklamasında, 'TOKİ, Türkiye'nin yeniden yapılanmasına, ülkede modern şehircilik anlayışının gelişmesine, ekonomiye ve istihdama, dar gelirli vatandaşın ev sahibi Muharrem Balat olmasına, halkımızın depreme dayanıklı konutlarda insani koşullarda ve güvenlik içerisinde yaşamasına imkân sağlaması bakımında çok büyük önem arz etmektedir. Özellikle emlak sıkıntısı yaşayan şehrimize yeni konutlar yapılması ve bu konutların uygun fiyatları, şehrimize ilaç gibi gelecektir" dedi. 

İnşa edilecek olan evlerin Gaziantep'e yeni soluk getireceğini söyleyen Balat; "15 blok, 717 daireden oluşacak olan Umut Mahallesi  TOKİ  evleri aynı zamanda çevre düzenlemesi ve peyzajıyla da çok ses getirecek. Modern çizgiler taşıyacak olan evlerde yaşam, konforlu ve güvenli olacak. Gaziantep'e şöyle bir bakın. Türkiye ortalamasının üstünde sürekli büyüyor, gelişiyor. 


Böylesine güzel bir projenin TOKİ işverenliğinde Gaziantep'te gerçekleşmesi beni bir Gaziantepli olarak mutlu ediyor" diye konuştu. 

Proje 18-24 ayda tamamlanacak Toplu konut inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacağı bügisini veren Muharrem Balat, açıklamasında şu bilgileri verdi: "Baltaş İnşaat olarak, Umut Mahallesi Toplu Konutları'nın inşaatına önümüzdeki günlerde başlayacağız. 



Proje yaklaşık 1,5-2 yılda tamamlanacak. Kapalı inşaat alanı 100 bin metrekare olan ve 30 bin metrekare arsa alanı üzerinde gerçekleştirilecek olan proje, depreme dayanıklı tünel kalıp sistemi ile yapılacaktır." Açıklamasında, MB Holding İnşaat Grubu'nun bugüne kadar üstlendiği tüm projeleri eksiksiz, zamanında ve en kaliteli biçimde tamamladığına da vurgu yapan Balat, "İnşaat sektöründe 45 yılı aşkın deneyimi ile uzmanlığını ve başarısını defalarca kanıtlayan MB Holding, Gaziantep'te olduğu kadar, il sınırlarının dışında da birçok projeyi başarı ile devam ettirmektedir" diyerek sözlerini tamamladı. 



M. Tekin ÇİÇEK/ Dünya Gazetesi


Geri Dön