25 / 04 / 2024

Bankalar hangi evler için konut kredisi veriyor?

Bankalar hangi evler için konut kredisi veriyor?

İpotekli krediler arasında yer alan konut kredileri için bir teminat gerekiyor. Konut kredilerinde de teminat vatandaşların alacakları konut oluyor. Peki konut kredisiyle eski ev alınır mı? Bitmemiş ev için konut kredisi çekilebilir mi?



İpotekli krediler arasında yer alan konut kredileri için bir teminat gerekiyor. Konut kredilerinde de teminat vatandaşların alacakları konut oluyor.

Gürses'te yer alan habere göre; eski, bakımsız ve etkisiz bir noktada yer alan konutların fiyatı düşük ve satışı zor olduğu için bankalar bu tür evler için kredi vermeyi istemiyor. Genellikle 20 yaşına kadar olan konutlar için konut kredisi tavsiye edilirken bazı bankalar yaptıkları incelemeler sonucunun ardından bazı evlere kredi verebiliyor. Çünkü eski olan bir ev şehrin en işlek noktalarından birinde konumlanabilir bu durumda bankalar yaptığı incelemeler sonucunda konut kredisi verebilir. İleride değerlenebilecek bir konumda bulunan konutlar için de bankalar kredi verebilir. 

Bu durumda bankaların eski evler için konut kredisini yaptıkları incelemeler sonucunda verdiği söylenebilir.   

Bankalar hangi evler için konut kredisi veriyor?

Bitmiş ev için konut kredisi çıkar mı? 

Konut kredisi için vatandaşlar, evin tapusu, kat irtifakı ya da kat mülkiyeti ve iskân belgesi ile başvuruda bulunuyor. 

Kooperatif evleri ve proje evleri için ise bu durum inşaattan satın alma sırasında yapılır. Bitmemiş konutlar için bakalar konut kredisi verirken daha dikkatli davranıyor. Şu an için genel geçer algı inşaatın en az yüzde 80’inin bitirilmiş olması yönünde. Bu durumda ipotek alınacak evin tamamlanması önemli bir unsur çünkü bitmemiş bir konutun satılma oranı çok düşük olur. Bu durumda bankalarda zarar etmeyi göze almaz.

Ev alacaklar dikkat! Kredide şartlar neler?


Geri Dön