26 / 04 / 2024

Bankalar neden emeklilerin peşine düştü Emekli maaşını bankaya aldığında ne oluyor

Bankalar neden emeklilerin peşine düştü Emekli maaşını bankaya aldığında ne oluyor

Son dönemde bankaların emekli maaşlarını kendi bünyelerine almak için verdiği kampanya savaşına dikkat çeken Erol Taşdelen, emekli maaşını taşıyanlara verilen 3-5 bin lira promosyonun arkasındaki gerçeği açıkladı. Taşdelen, promosyonlarda neler dikkat edilmesi gerektiğini tek tek anlattı.



Taşdelen’in yazısının devamı ise şu şekilde:

Bankalar neden bu kadar promosyon tutarlarını artırdı. Bir emekli için 5 bin-TL bu pahalılıkta iyi tutar. Bankalar bu parayı vermesinin nedenlerine baktığımızda ülkenin içinde bulunduğu durum ile de yakından ilgili olduğunu görebiliyoruz. Emekliler için geçmişte yüzüne bakmayan hatta “şubelerde gereksiz yoğunluk oluşturuyor” diye hesap dahi açmadığı bazı bankalar ne oldu da Emekliler yollarına kırmızı halılar seriyor?

Birincisi; kriz ortamında bankaların borçlu kredi takip oranları artıyor. Emeklilerin işsiz kalma ya da maaşlarının yatmaması gibi bir durum olmayacağı için bankalar özelikle Emeklilere kredi vermek için çabalıyor. Emekliler de genelde kredi ihtiyacında öncelikle çalıştığı bankaya talebini iletiyor. Kısaca bankalar ileriye yönelik kredi potansiyel kitle havuzunu topluyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön