26 / 04 / 2024

Bankalar neden emeklilerin peşine düştü Emekli maaşını bankaya aldığında ne oluyor

Bankalar neden emeklilerin peşine düştü Emekli maaşını bankaya aldığında ne oluyor

Son dönemde bankaların emekli maaşlarını kendi bünyelerine almak için verdiği kampanya savaşına dikkat çeken Erol Taşdelen, emekli maaşını taşıyanlara verilen 3-5 bin lira promosyonun arkasındaki gerçeği açıkladı. Taşdelen, promosyonlarda neler dikkat edilmesi gerektiğini tek tek anlattı.



Ekonomi yazarı Erol Taşdelen, bankaların emeklilere sunduğu emekli maaşı promosyonlarında kullanılan “Varan” kelimesini iki sebeple açıkladı.

Taşdelen, Birincisi,  az maaş alana az promosyon, çok maaş alan vatandaşa daha fazla promosyon veriliyor ve maksimum verecekleri Promosyon miktarı için VARAN kelimesi kullanılıyor. Her emekli o promosyonları alamıyor kısaca. İkincisi ise VARAN kısmı da kendinizden başka yeni bir emekli getirilmesinde söz konusu.  Arkadaşını ikna et getir rüşveti demeyelim de “neması” diyelim.” değerlendirmesinde bulundu.

Bankalar büyük oranda 36 ay vade maaş ödeme Taahhüttü ile Promosyon ödemesi yapıyor. 

Erol Taşdelen, bu işlemin ardından vatandaşı emekli maaşını devredip edemeyeceğini de şu sözlerle anlatıyor:
“Bazı bankalar ise yasal dayanağı olmadan “maaş hesabını kredi hesabına bağladık, başka bankaya devir yaptıramazsın” diyebiliyor. Bu durumu anlatan yazı talep edip başta BDDK olmak üzere gerekli kurumlara şikayet edebilirsiniz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön