28 / 03 / 2024

Baumit inovatif ısı yalıtım sistemi ile duvarlar nefes alıyor!

Baumit inovatif ısı yalıtım sistemi ile duvarlar nefes alıyor!

Isı yalıtımının uzman markası Baumit’in yenilikçi yapısını ortaya koyan open® Isı Yalıtım Sistemi, duvarların nefes almasını sağlayan yapısı sayesinde konut iklimini optimize ederek kış ve yaz aylarında konforlu mekanlar yaratıyor.



“Nefes alan ısı yalıtım sistemi” olarak tanımlanan open® Isı Yalıtım Sistemi, difüzyona açık olma özelliği ile oda içerisindeki hava neminin optimum seviyede kalmasına yardımcı oluyor.  Yine bu özelliği sayesinde su buharı oluşmasını engelleyerek duvarlarda terleme olmasının önüne geçiyor. Bunu da Baumit İnovasyon Merkezi’nde geliştirilen sistem içerisindeki bileşenleri ile sağlıyor.

 

Difüzyona açık bir ısı yalıtım plakası olarak geliştirilen Baumit open® reflect, özel beyaz kaplaması sayesinde plakanın ısınarak gerilmesini engelliyor. Normal EPS ısı yalıtım plakaları ile karşılaştırıldığında %23 oranında daha iyi ısınma sağlıyor. open® reflect ısı yalıtım plakası için özel olarak geliştirilen yapıştırıcı ve sıva ürünü openContact ise yine nefes alma kabiliyeti yüksek yapısı ile plakanın bu özelliğini destekliyor.

 

Sistemin alanında devrim yaratan bir diğer ürünü ise StarTrack.

 

Günümüzde dübelleme sistemi, delerek, vidalayarak ya da çakarak yapılıyor. Bu yöntem, uygulamanın düzgün yapılmadığı durumlarda malzemeye zarar veriyor ve ısı köprüsü oluşumuna neden oluyor. Baumit StarTrack ise ürünlere herhangi bir zarar vermeden yapıştırma yöntemiyle uygulanıyor. Sıva, tuğla ve gazbeton için Red, Orange ve Blue olarak üç farklı renkte sunulan StarTrack ile ısı köprüsü oluşumu engelleniyor.

 

Eşsiz sağlamlığı ile yıllarca güvenli bir kullanım sunan Baumit open® Isı Yalıtım Sistemi, nano teknolojisi ile konutunuzun dış cephesinin temizliğini ve güzelliğini de uzun süre muhafaza ediyor. Sistem içerisinde sunulan Baumit NanoporTop Photokat Hazır dekoratif Kaplama, mikroskobik düzeyde pürüzsüz yüzeyi kirlerin tutunmasını zorlaştırır ve cephenin daha az kirlenmesini sağlar. Dış yüzeyin kendi kendisini temizlemesini sağlayarak yosun ve mantarların oluşmasını engelliyor; böylece binanın cephesinin iki kat daha uzun süre temiz görünmesine imkan veriyor.



Geri Dön